Friends without borders

FWB 2: “Travnik&Zenica”

Projekat „Prijatelji bez granica“ – Friends without borders  koji je podržan od strane Američke ambasade je počeo. Prve razmjene koje su realizovane u Travniku i Trebinju su se održale od 13. – 15. (Travnik) i od 14. – 16. (Trebinje). Travnički srednjoškoci su ugostili vršnjake iz Zenice družeći se, posjećujući kulturno –historijski spomenike i upoznavajući druge ljepote ovog grada. Naučili su mnogo o Travničkoj historiji i  znamenitostima kroz kviz i edukativne igrice hodajući kroz grad. Na sličan način srednjoškolci u Trebinju su ugostili svoje prijatelje iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Tri dana su proveli zajedno, a utiske sa razmjene i kako je to bilo srednjoškolcima na ovim razmjenama možete vidjeti na slikama.

Projekat se nastavlja i slijede nam razmjene u drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine. Slijede razmjene u Tuzli, gdje će srednjošklci iz Tuzle ugostiti vršnjake iz Prozor – Rame.

Ukoliko želite da pratite kako teku ostale razmjene i budete informisani o svim aktivnostima  pratite našu FB stranicu na slijedećem linku:  https://www.facebook.com/ASUBiHFWB/?fref=ts

“Ništa zemlju ne čini tako prostranom kao prijatelji u daljini; oni stvaraju geografske širine i geografske dužine.” Henry David Thoreau.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *