Mi želimo dobru praksu, a vi?"

Opis projekta: “Mi želimo dobru praksu, a vi?” je inicijativa koju je pokrenula Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini s ciljem podizanja svijesti o problemu nekvalitetne praktične nastave i nedostatku iste. Kroz ovaj projekt želimo potaknuti srednjoškolce/ke, profesore, uprave srednjih škola i roditelje da se zajedno izbore za kvalitetniju i adekvatniju praktičnu nastavu učenika.

Cilj projekta: Glavni cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti praktične nastave i izazovima s kojima se srednjoškolci/ke svakodnevno susreću. Kroz informativne kampanje, razgovore s nadležnim Ministarstvima i poslodavcima te aktivnosti s učenicima, roditeljima i profesorima, želimo pokrenuti promjene i unaprijediti kvalitetu praktične nastave u odabranim lokalnim zajednicama.

Rezultati projekta: Kroz provedene kampanje o važnosti praktične nastave, podignuta je svijest o problemu nekvalitetne praktične nastave među srednjoškolcima, roditeljima, profesorima i poslodavcima. Također, uspostavljeni su razgovori s nadležnim Ministarstvima i Upravama srednjih škola kako bi se pokrenuo plan poboljšanja kvalitete praktične nastave u odabranim lokalnim zajednicama.

Projekat „Mi želimo dobru praksu, a vi?“ implementira Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.