Novosti & projekti

Otvorene prijave za novu generaciju Tima asistenata !

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini raspisuje konkurs za novu generaciju Tima asistenata.

Tim asistenata je odlična prilika za sve članove/ice koji/e se žele aktivnije posvetiti radu organizacije!

Glavna uloga člana Tima asistenata jeste pomoć Upravnom odboru pri realizaciji projektnih aktivnosti i sprovođenje istih te će ove godine primarni fokus biti na radu u poljima odnosa sa javnošću i marketinga, rada sa lokalnim timovima, kao i rad na Socijalnom danu. Mandat članova/ica Tima asistenata trajati će do naredne Generalne skupštine od trenutka početka njihovog mandata te će Tim asistenata brojati 5 članova/ica.

Iza nas su ostale 4 uspješne generacije Tima asistenata, koje su svojim zalagenjem doprinijele Asocijaciji srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, ali i svom ličnom napretku.Kroz rad u Timu asistenata sklopili su mnoga prijateljstva, te se kroz svoj mandat ostvarili na mnogim poljima.

 

Kakva iskustva su imale Tamara i Ajla ?

 

Ajla Behlil

Kao srednjoškolka koja je imala priliku biti desna ruka Upravnom odboru ASuBiH, naučila sam mnogo toga. Moj mandat u Timu asistenata proširio je moje vidike, konstantno od mene zahtjevao da kritički razmišljam i da se snalazim pod pritiskom. Imala sam priliku biti organizator događaja kao što je Dan srednjoškolaca i pomagati u planiranju edukacija za lokalne predstavnike i PR-ove. Sama raznovrsnost poslova i obaveza koje sam imala kao asistentkinja mi je pokazao da ćemo se u životu susresti sa mnogo prepreka i sa mnogo novih stvari, na nama je kako ćemo se mi snaći. TA je posebna prilika za razvijanje svojih vještina, za učenje i  upoznavanje sa radom i funkcionisanjem UO ASuBiH-a.

Po mom mišljenju, to je jedna super stvar iz razloga što je  poput neke pripreme za Upravni odbor gdje imamo priliku zapravo vidjeti kako je to biti član UO.

 

Tamara Miljić

Biti u TA bilo je jedno predivno iskustvo. Pored divnih prijateljstava koje sam kreirala sa ljudima, naučila sam mnogo toga. Naučila sam kako je to organizovati događaje, pisati projekte i kreirati kreativne i korisne događaje za srednjoškolce/ke širom BiH. Pored stvari koje sam naučila vezano za samu organizaciju, unaprijedila sam i svoj karakter. Naučila sam bolje raditi u timu, sa ljudima koje možda nikada nisam vidjela uživo, biti objektivnija i kritički razmišljati. Biti u Timu asistenata doprinjelo je i razvoju mojih prezentacijskih i komunikacijskih vještina. Radila sam mnoge stvari sa kojima se nikada u životu nisam ranije susrela, a koje su mi u daljem privatnom i poslovnom životu mnogo pomogle. Tim asistenata pružio mi je priliku i motivaciju da se dalje motivišem u polju aktivizma. Apsolutno bih svakome preporučila da se prijave jer je ovo prilika koja se rijetko pruža srednjoškolcima/kama BiH, a donosi mnogo benefita.

 

 

 

Poziv za dostavljanje aplikacije za Tim asistenata će biti otvoren do 15.1.2022. godine do 12  časova, a rezultati će biti objavljeni 16.01.2022. godine na našoj web stranici. Nakon objave rezultata izabrani članovi Tima asistenata će biti kontaktirani te će im biti dostavljene sve potrebne informacije za rad. Aplikacije se šalju na konkurs@asubih.ba.

 

Članovi koji se žele prijaviti moraju ispunjavati sljedeće uslove:

– da su državljani Bosne i Hercegovine;

– da pohađaju srednju školu na području Bosne i Hercegovine;

– da nisu aktivisti/kinje neke od političkih partija;

– da je član/ica lokalnog tima ASuBiH-a u mjestu boravka ili školovanja.

 

Neblagovremene, nepotpune te prijave sa uvredljivim i pogrdnim sadržajem se neće uzeti u razmatranje.

 

Pet aktivnih ljudi će imati priliku direktno se upoznati sa radom Upravnog odbora te svojim idejama i znanjem pomoći u razvijanju polja u kojima ASuBiH djeluje.

 

Aplikaciju za nove članove Tim asistenata možete pronaći ovdje .

 

Ukoliko imate iskustva sa radom u ASuBiH-u iskoristite priliku i napredujte kroz svoje kreativne ideje i angažman u zajednici.

Upravni odbor je spreman na novu generaciju Tima asistenata, a vi ?

Sretno !