Novosti & projekti, Pozitivne priče

Pozitivna priča-Brčko (Elma Hasić)

Bez imalo razmišljanja odlučih da napišem (pozitivnu) priču o njoj. Doza emocija me je preplavila i uronih u more doživljala. Okupala me je iskrenim osjećajima, ogromnim divljenjem, poštovanjem. Učinila je moj svijet više izraženijim, jer naučila me je da zavolim sebe i svoj rad. Opustila sam se, izašla van svojih okvira, a sve zarad potpunog uživanja u pisanju. Kroz sebe, ukazala mi je na svoje životne monologe, pa je poštovah još više. Toliko nemira u njoj samoj, a kao junak se nosila s njima. Zapravo, junak i jeste. Junak kakvog rijetko ko može upoznati, a ujedno i razumijeti. A razumjele smo se mi, onog dana kada mi je pokazala koliko vrijedim. Učinila me je pobjednikom kada se radovala mojim prozama, esejima. Bila je moj vjetar u leđa, moj životni trener i ulaznica za korak ka boljem sutra.
Svaki njen, ma i najmanji osvrt na nas, malo je koga ostavljao ravnodušnim. Vješto je znala naći pravi način za izražavanje, pa bi i nas učila isto. Pokretima ruku, još više bi dočarala tu slatkoću koju je osjetila dok bi joj čitali odabrana djela. Uvela nas je u neku novu dimenziju. Neko drukčije shvatanje života koju smo mi tek trebali spoznati.
U više navrata govorila bi kako je njen najveći uspjeh zapravo naš uspjeh. Govorila bi kako s vremenom jako napredujemo, izlazimo iz svoje comfort zone i ulazimo u kvalitetniju sferu. Voljela je slušati o našim dostignućima, to bi joj svakako izmamilo osmijeh na lice. Uživala bi dok bi joj recitovali odlomke iz poznatih pjesama. Govorila bi kako nema apsolutno ništa dodati na našu izvedbu. Bila je ponosna, jer ponos naprosto pršti iz iskrenog pogleda. A taj ponos ću zauvijek pamtiti. Svaki njen blagi osmijeh mi se urezao u pamćenje jer upravo taj osmijeh me je naučio koliko zapravo vrijedim. Da i kada godinama niko ne cijeni ono što sam, doći će pravo vrijeme kada će to sve biti spoznato. Da i kada godinama živim u sjeni, tiha i povučena, moj vrisak će se daleko čuti.
Upornost, istrajnost i vjerovanje, su samo neki od segmenata kojima me je podučila. A vjerovala je ona u mene, zato sam ovdje gdje jesam. Na mjestu gdje iza sebe ostavljam i ostavljat ću rijeku inspiracija, more dostignuća i okean ljubavi za sve osobe poput nje.

Elma Hasić, Lokalni tim Brčko

940 Glasova