Novosti & projekti, Pozitivne priče

Pozitivna priča-Busovača (Amela Aletić)


Jedna od najdražih, neponovljivih i nikada zaboravljena profesorica Amela Muzurović. Profesorica engleskog jezika i moja imenjakinja. Odavno je nisam vidjela, ali želim joj puno sreće i zdravlja u životu. Zaista je bila posebna osoba. Predavala mi je engleski jezik  u prvom razredu srednje škole. Bila je najbolja profesorica koju sam upoznala. U osnovnoj školi nisam ništa znala iz engleskog i  jedva sam se borila za prolaznu ocjenu. Objasnila bi nam nastavnu jedinicu tako dobro, da bi i meni potpunom laiku za engleski bilo jasno sve. A svima bi nama tada bilo jasnije.
Časovi su bili tako lijepo osmišljeni da sam mnogo više pričala sa prijateljima na engleskom, ocjene su postale bolje i nekako sam i zavoljela taj predmet. Ne znam kako da se zahvalim za svo to znanje najboljoj profesorici. Kad sam prvi put dobila četvorku nisam mogla da vjerujem. To mi je dalo volju da se i dalje borim. Nikad se nisam nadala da ću dobiti pet iz engleskog. Toliko sam je zavoljela, ne samo ja, već i svi iz moga razreda. I postala mi je draga, ne samo što imam dobre ocjene nego zato što je prava profesorica, što je znala objasniti dobro i što je imala strpljenja za svoje učenike. Njeni uvodi na početku časa toliko probude želju da napredujete i da se trudite da je to nezamislivo. Voljela bih da su svi profesori i profesorice kao što je ona bila. Zaista je bila uzor kakav profesor treba da bude.
Trenutak kada osjetite da vas nečiji rad, riječ ili postupak motiviše da idete dalje je predivan. To je prava bliskost između dva ljudska bića, koja osjete tu iskru. Postoji izreka da se piše sevap (dobro djelo) svakome ko primijeni stečeno znanje. U svetim knjigama se promoviše učenje i sticanje znanja i potreba čovjeka da traga za smislom i da uči stara je koliko i sam čovjek. Hvala svima koji me motiviše i ohrabruju da učim.
Draga profesorice Amela, gdje god da ste, želim Vam svu sreću ovog svijeta
Sretne su generacije koje su imale priliku gledati i slušati šta ste imali da kažete…

194 Glasova