Novosti & projekti

Želiš postati koordinator/ica ili PR menadžer/ica ? Šta čekaš ?

Dragi naši srednjoškolci/ke,

 

Kao što znate početak godine je tu za pokretanje promjena i ostvarivanje želja.

Dugo smo osluškivali vaše želje i shvatili šta vam je potrebno.

Šta vam to nudimo, a svi imate priliku iskoristiti ?

 

Novitet koji vas ovaj put očekuje, pored mnogih drugih jeste smjena koordinatora i koordinatorica, te PR menadžera i menadžerica u lokalnim zajednicama.

 

Koordinatori/ce i PR menadžeri/ce koji su stupili na mandat prije 1. novembra 2022. godine, će nažalost biti smijenjeni. Kako bi sve odgovorne osobe na lokalu bile jednako iskusne, sa istim potrebama, te kako bismo u budućnosti bili maksimalno fer prema trajanju mandata, odlučujemo se na ovaj korak.

 

Svi vi koji imate želju prijaviti se na poziciju korinatora/ice ili PR menadžera/ice, a mislite da biste odgovorno ispunjavali svoje obaveze i bili pokretač mladih, ova prilika je definitivno za vas.

 

Uslov nije da budete član lokalnog tima !

 

Poziv za nove koordinatore/ice i  PR menadžere/ice je otvoren od 22. januara do 27. januara (23:59). Potom, slijedi proces glasanja srednjoškolaca/ki u vašoj lokalnoj zajednici, proces u koji ćete naknadno biti detaljnije upućeni, te proglašenje istih na našoj web stranici 30. januara.

 

AsuBiH je kroz svoje djelovanje ispratio mnoge uspješne generacije koje su činile ogromne promjene prvo na lokalu, a zatim i na državnom nivou.

 

Šta je to aktivizam donio našoj Zerini i Selmi ?

Zerina Hubjer :

Kad pomislim o svim benefitima koje sam dobila kroz svoje četverogodišnje iskustvo u Asocijaciji srednjoškolaca u BiH, prvo što mi prolazi kroz glavu je rast. Najjednostavnije rečeno, sve prilike koje su mi se nakon srednje škole otvorile, bile su najvećim dijelom zasluge svega što sam u ASuBiH-u naučila. Posao koji sada radim, fakultet i Akademija koju sam uspješno završila – sve mi je to donijela Asocijacija, znanje i iskustvo koje nikada novcem ne može niko platiti. Pored toga, stekla sam prijateljstva za cijeli život i uvijek ću se rado vraćati i uspomenama ali i biti tu za sve ono čemu ASuBiH bude težio u budućnosti. S obzirom na to da sam tu bila PR, tako sam uspjela razviti vještine javnog nastupa što me kasnije dovelo do toga da odmah poslije fakulteta dobijem posao koji sam oduvijek željela. Mladim ljudima želim poručiti da ne dozvole drugima da im kroje sudbinu i ne, ne morate biti na birou nakon završetka studija.

ASuBiH je idealna prilika da već u srednjoj školi razvijete svoje vještine, radite na sebi a u isto vrijeme radite korisne projekte za društvenu zajednicu. Da se ponovo mogu vratiti u taj period, ništa ne bih mijenjala! Zauvijek dijete ASuBiH-a, kojem dugujem sve što danas jesam.

 

Selma Turčinović :

Moj prvi susret sa ASuBiH-om je bio u prvom razredu srednje škole, gdje sam se učlanila u Lokalni tim u Fojnici i uključivala se u aktivnosti jednu školsku godinu. S obzirom da sam pohađala srednju školu tu, a živjela u Kiseljaku gdje nije postojao lokalni tim, na narednom ljetnom raspustu sam osnovala i u Kiseljaku tim te kao koordinatorica tog tima aplicirala za Upravni odbor 2017.godine. U ASuBiH-u sam provela najljepše doba svog odrastanja, upoznala mnogo ljudi, i naučila mnogo stvari kako u radu u lokalnoj zajednici, tako i na nivou cijele države. Mnogima od nas ASuBiH ukaže put i pomogne nam da pronađemo svoje interesovanje, tako je i meni. Dobila sam priliku da sa kolegama iz ASuBiH-a radim na organizaciji prvog takmičenja iz poduzetništva za srednjoškolce u državi, Start Me Up HIGH SCHOOL, 2018.god i dio sam te priče već 6 godina. Zahvaljujući toj prilici, otkrila sam svoju strast prema poduzetništvu i biznisu, zbog toga upisala studij ekonomije na Internacionalnom Burch Univerzitetu, i trenutno radim sa srednjoškolcima i studentima na razvoju njihovih poslovnih ideja. U periodu 2018-2023 imala sam priliku raditi sa preko 800 mladih ljudi na preko 200 različitih poslovnih ideja. Zaista uživam u ovome što radim, volim dijeliti znanje koje imam i učiti nove stvari, jer rad sa mladim ljudima i na jednoj ovakvoj disciplini poput poduzetništva koja je primjenjiva na sve industrije i struke, uvijek pruža dvosmjernu korist i zadovoljstvo. Mnogo sam zahvalna ASuBiHu što mi je zapravo bio prvi korak da otkrijem ono što me zanima i u čemu uživam da radim.

 

Dragi srednjoškolci/ke neka vam naše Zerina i Selma  budu motivacija da radite na sebi,svom ličnom napretku i napretku vaših lokalnih zajednica.

Na poziciju koordinatora/ice ili PR menadžera/ice možete se prijaviti ovdje .

Upravni odbor vam želi puno sreće i za sva pitanja vam stojimo na raspolaganju !

Nemoj biti tih !