Lokalni timovi, Novosti & projekti

62. lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u BiH- tim Višegrad!

Svakim danom organizacija sve više raste i svojim rastom pokazuje onu bolju stranu našeg društva.


Prije nekoliko dana, 4. novembra smo održali ceremoniju povodom obilježavanja deset godina djelovanja AsuBiHa u našoj državi, a danas smo naše prisustvo ozvaničili u 62. lokalnoj zajednici u BiH! Imamo novi tim i nove srednjoškolce koji su spremni da rade za bolju zajednicu i bolje obrazovanje.

Srednjoškolci iz Višegrada su odlučili da se pridruže ovoj velikoj porodici i osnovali su tim u svojoj lokalnoj zajednici. Ovo se desilo nakon što je par srednjoškolaca učestvovalo na SHL Stand up seminaru koji se održao krajem prošlog mjeseca u Višegradu. Shvatili su značaj omladinskog okupljanja i zajedničkog djelovanja pa su potaknuti cijelom pričom realizovali dvije aktivnosti potrebne da se osnuje tim.

Srednjoškolci okupljeni u lokalni tim Višegrad su odlučili organizovati akciju „Djeca su ukras svijeta“ gdje su uradili posjetu učenicima sa posebnim potrebama u OŠ “Vuk Karadžić.”


Iskazali su spremnost da se druže sa mališanima kako bi im uljepšali makar jedan dan svojim prisustvom gdje su uradili prigodnu predstavu. Na kraju predstave su se družili sa Deda mrazom koji je odlučio podijeliti paketiće svima kao mali znak pažnje.

Druga aktivnost: “Uređenje školskog dvorišta”, čime su zvanično postali 62. lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Učenici srednje škole JU SŠC “Ivo Anrić”  su se okupili sa zajedničkim ciljem – uređivanjem školskog dvorišta. Farbali su prozore, ogradu i počistili smeće iz dvorišta.

Nakon realizovanih aktivnosti, oformili su tim koji broji nešto više od 20 članova.  Želimo im puno sreće u budućem radu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *