Friends without borders, Novosti & projekti

FWB: Okončan prvi ciklus razmjene srednjoškolaca između Mostara i Visokog

Protekla tri dana, Visoko je bilo centar svih srednjoškolskih zbivanja u Bosni i Hercegovini. Naime, jučer je uspješno okončan prvi ciklus razmjene srednjoškolaca između Mostara i Visokog, u sklopu projekta „Friends without borders – Prijatelji  bez granica“, koji realizuje Asocijacija srednjškolaca u Bosni i Hercegovini, a finansira Američka ambasada u BiH.

Tokom boravka u Visokom, gosti iz Mostara su imali priliku da posjete i upoznaju se sa kulturno – historiskim znamenitostima grada, omladinskim udruženjima i organizacijama koje aktivno djeluju na području općine Visoko, probaju visočke specijalitete sa roštilja, te odlično se druže sa svojim vršnjacima.

Samo neke od aktivnosti koje su privukle najveću pažnju i izazvale najviše emocija među učesnicima bile su: posjeta redakciji portala „visoko.co.ba“, druženje u Udruženju „Damar omladine“, obilazak tunela „Ravne“, roštiljada na izletištu „Ravne“ uz gitaru i nezaboravno druženje učesnika, „Maskenbal“, posjeta i jahanje u Konjičkom klubu „Visoko“, brojne radionice na temu „Team building“, te mnoge druge aktivnosti.

Tokom razgovora sa učesnicima, saznali smo da je Visoko tokom ova tri dana bilo mjesto razbijanja predrasuda, nastajanja novih prijateljstava i nezaboravnog druženja. Skoro pa niko od njih ne može da pronađe prave riječi, kojim bi iskazao sreću i zadovoljstvo zbog onoga što su doživjeli tokom predhodna tri dana.

Lokalni tim ASuBiH Visoko se zahvaljuje: Udruženju „Damar omladine“, redakciji portala „visoko.co.ba“, Vijeću mladih općine Visoko, Konjičkom klubu „Visoko“, „Klubu pravih frajera“, PC „Vizija“, Galeriji Kovo, Pizzeria&caffeterija „Rosso&Nero“, Arheološki park „Bosanska piramida sunca“, Pekara „Stari krov Ognjište“ , te svim učesnicima razmjene i članovima LT Visoko koji su doprinijeli projektu.

Druženje između srednjoškolaca ova dva grada se ponovo nastavlja 16. augusta, kada srednjoškolci iz Visokog odlaze u Mostar, sa namjerom da nastave tamo gdje su stali u Visokom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *