Novosti & projekti, Socijalni dan

Introinspekcija

Lokalni tim Modriča je u periodu od 24. do 27. augusta 2018. godine uspješno realizovao kamp pod nazivom “Introspekcija”, u sportsko-rekreativnom centru Riječani.
Na kampu je učestvovalo 30 srednjoškolaca iz Šamca, Maglaja, Tuzle, Orašja, Brčkog, Gradačca i Modriče.

Učesnici su imali priliku prisustvovati radionicama koje su uključivale sljedeće teme: psihološki problemi mladih; uočavanje, suočavanje i rješavanje problema; pisanje projekata; emotivna inteligencija i nezdrave veze i odnosi.

Jedan od trenera na kampu je bila Dragana Tomić, psiholog iz Modriče, koja je također pružila privatne razgovore svim učesnicima kampa.
“Jako nam je drago što smo imali priliku da pričamo javno o mentalom zdravlju mladih. Mi ovaj kamp vidimo kao važan korak ka osvješćivanju srednjoškolaca o pomenutim temama, i veselimo se budućem radu na ostalim problemima”, rekao je jedan od organizatora kampa.

Sponzori koji su omogućili realizaciju kampa: Opština Modriča, Crveni Krst Modriča, Srpski kulturni centar Modriča, Picerija Prima, Auto Moto Savez RS, Pekoteka Klas, Artmedia, Grafički Studio, Knjižara “Nova”, Picerija Wines, Vidra-turs Modriča.

Ovo je još jedan u nizu od ljetnih kampova koje smo realizovali ovo ljeto i jako smo ponosni na svaki od njih!

Pratite nas!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *