Novosti & projekti, Socijalni dan

Ispod Vlašića, u srcu Bosne

Srednjoškolski seminar “Ispod Vlašića, u srcu Bosne” u periodu od 15. do 17. avgusta, u organizaciji lokalnog tima Travnik Asocijacije srednjoškolaca u BiH okupio je dvadeset srednjoškolaca iz cijele BiH s ciljem upoznavanja historije grada Travnika, ali i njegove ljepote.

Učesnici su imali priliku prošetati gradom uz prisustvo lokalnog turističkog vodiča, posjetiti najznačajnija obilježja grada, prisustvovati predstavi posvećenoj našem Nobelovcu pod nazivom “Sve moje je iz Bosne”, te imati priliku boraviti na Starom gradu uz lijepo druženje koje im je, kao i sve navedeno, omogućio Zavičajni Muzej Travnik. Vožnja Ćirom bila je neozabilazna prilika za još jedan obilazak grada, kao i travnički ćevapi koji su većinski prihvaćeni kao najbolji u BiH. Centar za edukaciju mladih – CEM i ovog puta izlazi u susret nudeći im svoje prostorije koje su rado koristili u svrhu održavanja radionica.

“Ovom prilikom se želimo zahvaliti Općini Travnik koja je iz svog fonda za mlade finansirala ovaj projekt, te čestitati ASuBiH-u na podršci u realizaciji i odličnim trenerima – Turčinović Selmi i Gutić Faruku. Veliko hvala i Turističkoj zajednici SBK/KSB na prezentaciji i razgovoru u suvenirima i njihovim vrijednostima”, kazala je projektna koordinatorica Iman Maslić.

Ovo je samo mali dio atmosfere koju možete osjetiti pogledavši video sa ovog seminara.

Veliko bravo za lokalni tim Travnik!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *