Novosti & projekti, Socijalni dan

Five days to make changes

U periodu 15.08.-19.08., Udruženje KULT Gradačac, u saradnji sa lokalnim timom Gradačac Asocijacije srednjoškolaca u BiH i Vijećem mladih Općine Gradačac, organizovao je tradicionalni AktivKULT kamp 2018, ove godine pod nazivom: “Five days to make changes”. Poziv je bio otvoren za srednjoškolce, koji žele da rade na sebi, postanu aktivni građani i samim tim uđu u svijet aktivizma i čari koji on nudi.

U Gradačcu, na prostoru oko Omladinskog trening centra na Popovači, okupilo se ukupno 20 omladinaca sa područja Sjeveroistočne BiH, i to iz: Živinica, Lukavca, Banovića, Maglaja, Tuzle, Brčkog i naravno Gradačca.

“Kao i što sam naziv kampa kaže, svaki dan je imao svoju tematiku, te smo našim učesnicima na inovativan i nama svojstven način pružili znanja i vještine iz sljedećih oblasti: liderstva, timskog rada, javnog zagovaranja, komunikacije, lokalnih građanskih inicijativa, te psihološkog stanja kod tinejdžera.
Učesnici su nas veoma pozitivno iznenadili, svojim angažmanom i trudom i drago nam je što se u svoje gradove vraćaju puni elana i motivacije, te će stečeno znanje moći iskoristiti u svojim prvim akcijama i time poboljšati stanje mladih u svom okruženju” – istakao je organizator kampa.

Gosti su u svoje slobodne vrijeme mogli da nauče nešto novo te da se upoznaju sa iznimno bogatim kulturno-historijskim naslijeđem i znamenitostima Gradačca i prirodnim ljepotama koje nudi, poput naša 2 jezera: Hazne i Vidare. Kamp je realizovan uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT, Društvenog centra/Networksa i Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *