Edukacije/kampovi, Novosti & projekti, You.th Participate

Je l’ PR edukacija gdje je nekad bila?

Poslije divnog grada soli, zapitali smo se je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo? Pa smo došli da provjerimo!

 

Održali smo četvrtu, i zadnju po redu edukaciju za lokalne predstavnike u sklopu projekta You.th Participate u saradnji sa Udruženjem građana “Zašto ne?”! Ovaj put je to bila PR edukacija, gdje smo od 9. do 11. augusta, edukovali i osnažili srednjoškolce/ke za njihov daljnji rad u zajednicama. 

 

Učesnici/ce su učili o medijima, digitalnim mrežama, kako da promovišu pozitivne priče, prave promjene kroz medijski aktivizam, medijskoj pismenosti, dezinformacijama i svemu sličnom tome. 

 

Kako je to bilo našim učesnicima/cama na edukaciji, možete pročitati u nastavku:

 

“Još od prošle edukacije za PR menadžere imam ogromnu želju prisustvovati na istoj i edukovati se na ovu temu. Bila sam PR menadžer svog lokalnog tima pa je sticanje iskustva i znanja kroz ASuBiH bilo nešto neizbježno. Koliko god sam se izgradila kroz ovu ulogu, ja sam uvijek otvorena za znanje, u bilo kojem obliku. Imali smo priliku kroz vježbe učiti o javnom govoru, medijskoj pismenosti i medijima posebno. Proširili smo vokabular mnogim novim pojmovima a ujedno i naučili kako pametnije koristiti internet. Saznali smo dosta novih web stranica pomoću kojih ćemo sada brže dolaziti do tačnih informacija. Neopisivo sam zahvalna što sam bila primljena jer sam stekla novo znanje koje jedva čekam prenijeti svom lokalnom timu”, izjavljuje Sarah Jabandžić, srednjoškolka iz Tešnja

 

“Prvi dan smo iskoristili da se upoznamo i zbližimo. Smatram da smo se uspjeli toliko zbližiti za kratko vrijeme zahvaljujući adekvatnim vježbama i zagrijavanjima koje su nam održali organizatori. Posebno mi se svidjelo to što je svako imao priliku nešto za reći i na taj način se niko nije osjećao izostavljenim. Drugi dan je, pretpostavljam, svima bio najzamorniji, ali istovremeno i najljepši. Svidjelo mi se predavanje o medijskoj pismenosti, mnogo toga smo naučili i približena nam je materija na veoma adekvatan način. Treći dan smo iskoristili da utvrdimo gradivo; spojili smo ugodno s korisnim i dobro se zabavili kroz konferencije. Sveukupno, mnogo toga sam naučila, razjasnila dosta nekih svojih dilema, i shvatila na koji način se manipuliše medijima, a pored toga, prelijepa atmosfera sa divnim ljudima zauvijek će mi ostati u najljepšem sjećanju!”, izjavila je Delila Beriša, srednjoškolka iz Sarajeva

 

Polako se bliži kraj i You.th Participate-u. Hvala svakoj osobi koja je bila dio projekta i koja je na neki način doprinijela u realizaciji istog. Ovdje neće biti kraj osnaživanju glasa srednjoškolaca/ki. Nismo tihi!