Novosti & projekti, Socijalni dan

Pripremni trening za Socijalni dan 2022

U periodu od 1. do 3. septembra smo se okupili u Sarajevu, gdje je održan trening za koordinatore/ice Socijalnog dana 2022.
Treningu su prisustovali lokalni koordinatori/ce iz 27 lokalnih zajednica.

Zajedno sa trenerima, učesnici su tokom trodnevnog treninga imali priliku raditi na vještinama komunikacije i lobiranja, te su kroz simulacije usavršavali stečeno znanje i kroz praktičan rad razvijali vještine za rad na ovogodišnjem Socijalnom danu!

“Trening Socijalnog dana 2022 je bio nezaboravan. Mogao bih pisati romane i romane o ta 3 dana koji su me naučili mnogim stvarima. Prije treninga sam imao dozu straha kada se obraćam nekim od poslovođa velikih kompanija, ali na treningu sam naučio kako treba voditi konverzaciju, da su ustvari neke sitnice najbitnije. Nije moguće sve staviti u par rečenica,jer sam u 3 dana naučio puno toga uz idealnu ekipu ASuBiH-a i naše koordinatorice. Stekao sam dosta prijatelja i poznanstava, a uz njih i jedno veliko životno iskustvo.”, izjavio je Benjamin Hadžić, srednjoškolac iz Velike Kladuše.

 

Osnažili smo srednjoškolce/ke da se vrate u svoje lokalne zajednice, prenesu znanje svojim vršnjacima/kinjama i aktivno lobiraju za Socijalni dan koji nas očekuje 21. oktobra!