Edukacije/kampovi, Novosti & projekti

Još jedna godina Start Me Up-a iza nas!

Ove godine smo obilježili petu godinu realizacije, već tradicionalnog, Burch Start Me Up takmičenja za srednjoškolce i srednjoškolke na temu poduzetništva, u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. 2018. godine, Internacionalni Burch Univerzitet je pokrenuo ovo takmičenje u cilju razvijanja poduzetničkog duha kod srednjoškolaca i srednjoškolki.

 

Poduzetništvo i start-up kompanije su postale naša svakodnevnica, nova perspektiva, pogled i smjer naše budućnosti te smo kroz ovo takmičenje htjeli srednjoškolcima i srednjoškolkama pružiti isto, mogućnost da uključe svoju maštu, misle izvan okvira i rade na realnim problemima koji ih okružuju. Burch Start Me Up High school je prilika za srednjoškolce i srednjoškolke da naprave prve korake u svijet poduzetništva, prve korake ka realizaciji njihovih ideja i kreiranja njihovih start-up kompanija. Kao što je i svaki drugi, put poduzetnika ima svoje uspone i padove te baš kroz naše aktivnosti i takmičenja želimo da pružimo podršku aktivnim i ambicioznim srednjoškolcima i srednjoškolkama u njihovim poduzetničkim koracima. 

 

Ovogodišnje takmičenje je došlo sa raznim promjenama, modifikacijama i unaprijeđenim konceptom istog. Kako bi ove godine čitavo takmičenje prilagodili hibridnom tipu, a da pritom našim učesnicima i učesnicama napravimo aktivnosti i misije što zanimljiviije, koncept smo gejmificirali – kreirali smo aktivnosti i misije te platforme na osnovu igrice.

 

Moramo spomenuti da su naše učesnice i naši učesnici rasprostranjeni na raznim krajevima Bosne i Hercegovine te da smo u prvi modul ušli sa 108 učesnica iz 32 različite lokalne zajednice, što je na kraju rezultiralo u 17 ekipa koje su se takmičile kasnije u modulima. Završetkom trećeg modula smo dobili i 3 najbolja tima, odnosno: 

  • MetaPhour
  • Roomie.ba
  • Soft Robotics

 

Jedna od naših učesnica i finalistica, Jovana Rodić iz Teslića, izjavila je sljedeće: “Ja sam osoba koja se do sada nije pronalazila u preduzetništvu, međutim me Burch Start Me Up Highschool takmičenje zaista privuklo, te sam se odlučila prijaviti. Sva tri modula bila su ispunjena napornim radom, kako mog, tako i radom ostalih timova. Definitivno je da je treći modul ostavio najljepši utisak jer smo dobili priliku da se uživo umrežimo sa ostalim talentovanim mladim ljudima širom BiH i sa njima podijelimo svoja dosadašnja iskustva. Predavanja su zabavna i interaktivna, a predavači daju kritike koje su nam pomogle da usavršimo svoje ideje. Ovo je iskustvo koje mi je pomoglo da se pronađem u novoj sferi, upoznam interesantne ljude i zabavim se. Svima bih preporučila da se prijave sljedeće godine.”

 

Hvala našim partnerima iz Lean StartUp Croatia, članovima i članicama Organizacionog tima, članovima i članicama žirija i svima koji su na neki način doprinijeli ovogodišnjoj implementaciji.

 

Ostanite uz nas i uđite s nama u igru i avanturu prvih koraka vaših poduzetničkih i inovacijskih ideja! Do sljedeće godine…