Novosti & projekti

Koji su to timovi proveli ljetne dane u radnoj atmosferi ?

Ljeto je uglavnom period kad srednjoškolci uživaju i izbjegavaju obavaze, ali to nije slučaj u Brezi i Gradačcu.

Najaktivniji lokalni timovi u mjesecu julu su lokalni tim Gradačac ( regija Sjever) i lokalni tim Breza ( regija Jug).

Šta se to radilo u Brezi ?

Breza važi za lokalni tim čiji su članovi vrijedni, ambiciozni i pokretači promjena u svojoj lokalnoj zajednici. Njihov tim se nakon nekog vremena jako aktivirao, te pokazao koliko želi promjene. Često organizuju sastanke koji broje veliki broj prisutnih članova. Njihov tim ima dobru komunikaciju sa lokalnim vlastima, te nastoje to i održavati. Nedavno su organizovali druženje kojem se odazvao veliki broj srednjoškolaca, te dali povoda da se o njima čuje i priča u Brezi. Članovi ovog lokalnog tima su svakim danom sve više zaljubljeni u aktivizam.

Šta se to radilo u Gradačcu ?

Gradačac je lokalni tim koji je u zadnjih par mjeseci organizovao veliki broj značajnih aktivnosti za zajednicu. U mjesecu julu radili su na realizaciji svog tradicionalnog kampa, te mnoge fundraising aktivnosti.  Bavili su se promocijom svog lokalnog tima tako što su po centru grada postavljali plakate sa svim potrebnim informacijama o AsuBiHu. Lokalni tim Gradačac nastoji pokazati svojoj zajednici da su srednjoškolci vrijedni i ambiciozni, a to su uspjeli kroz svoj srednjoškolski štand. Osim toga, posebni su po svojoj energiji i predanosti aktivizmu.

Ovim putem želimo pohvaliti mentorice Imeldu Halilagić i Petru Popović što svojim radom motivišu lokalne timove i daju im vjetar u leđa !

Nismo tihi !