Novosti & projekti

Po kome ćemo to pamtiti juni ?

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini duži vremenski period praktikuje da pohvali one timove koji su dali značaja aktivizmu i poboljšanju statusa srednjoškolaca.

U mjesecu junu to su lokalni tim Sarajevo (regija Jug ) i lokalni tim Bihać (regija Sjever).

Zašto baš Bihać ?

Bihać je tim koji vrijedno radi i na kreativan način pokazuje svom gradu koliko je značajan. Osim što se bave raznim temama, njihov tim broji veliki broj članova koji svakim danom sve više doprinose svojoj zajednici.

Neke od njihovih značajnijih aktivnosti su teambuilding aktivnosti, te volonterske akcije čišćenja. Nedavno su organizovali FAST FASHION 2023, te su okupili veliki broj srednjoškolaca. Osim toga, njihova posjeta djeci  udruženja „ Radosti druženja“ pokazala je koliko su spremni da izdvoje svoje vrijeme za one najmlađe.

 

Zašto baš Sarajevo ?

Sarajevo je tim koji broji veliki broj članova i koji svakim danom rade na poboljšanju statusa srednjoškolaca u  Bosni i Hercegovini. Baš kao i Bihać, bave se raznim temama koje se tiču mladih.

„ Srednjoškolci, hajmo da Pričamo“ je srednjoškolski projekat o javnom govoru koji se održao 6.5.2023.g. na International Burch University (IBU) , te okupio srednjoškolce širom Bosne i Hercegovine.

Ovaj tim prisustvuje raznim radionicama koje organizuju druge nevladine organizacije i predstavlja Asocijaciju srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini u najboljem svjetlu.

 

Ovim putem čestitamo rukovodstvu ovih timova, te njihovim vrijednim članovima !