Novosti & projekti, Socijalni dan

Pripremni trening za koordinatore Socijalnog dana 2023

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini vrijedno radi na pripremanju Socijalnog dana, najvažnijeg projekta organizacije.

U periodu od 16. do 18. juna smo se okupili u Sarajevu, gdje je održan trening za koordinatore Socijalnog dana 2023. Ove godine u realizaciji Socijalnog dana učestvuje 46 lokalnih zajednica, te očekujemo veliki uspjeh od ovogodišnjeg Socijalnog dana.

Trening za koordinatore Socijalnog dana organizovala je članica Upravnog odbora Petra Popović, koja je na kreativan način sa koordinatorima radila na  vještinama komunikacije i lobiranja, te su kroz simulacije usavršavali stečeno znanje i kroz praktičan rad razvijali vještine za rad na ovogodišnjem Socijalnom danu!

Na trodnevnom treningu prisustvovali su član Upravnog odbora Bogdan Popović i predsjednica organizacije Lamija Lapo, te su svoje znanje o Socijalnom danu prenijeli koordinatorima.

„ Ja sam Aida Buljubašić, imam 18 godina i dolazim iz Srebrenika gdje po prvi put organizujemo Socijalni dan. Edukacija je bila veoma zanimljiva i poučna, sklopili smo mnoga prijateljstva koja će se vjerujem održati i nakon ovoga i što je najbitnije kroz zabavne edukacije naučili smo šta je Socijalni dan, kako lobirati radna mjesta i srednjoškolce te kako ga uspješno implementirati. Pored druženja najzanimljiviji dio ove edukacije bilo mi je samo pripremanje za lobiranje radnih mjesta gdje smo naučeni kako to zapravo uraditi kako bismo dostigli svoj željeni cilj. Planovi našeg lokalnog tima za ovaj Socijalni dan su poprilično veliki jer se svi zajedno trudimo da ga dobro razvijemo obzirom da je to nešto potpuno novo u našoj zajednici te se nadamo da ćemo kao tim uspjeti izvući maksimum i od srednjoškolaca i od našeg grada te dati našoj koordinatorici Socijalnog dana ono što i očekuje od nas“.

Vjerujemo da su nakon ovog treninga srednjoškolci spremni da Socijalni dan 2023.  ostavi veliki trag i puno lijepih uspomena.