Novosti & projekti

Koji timovi su ostavili trag u maju ?

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini pomno prati rad svojih lokalnih timova i njihovih lidera. Već par mjeseci praktikujemo da pohvalimo one koji su se najviše trudili, te time zaslužili da se njihove aktivnosti pohvale.

Mjesec maj su obilježili lokalni tim Gornji Vakuf (regija Jug) i lokalni tim Srebrenik (regija Sjever).

Zašto lokalni tim Srebrenik ?

Ovaj tim važi za onaj tim koji uvijek složno radi i nastoji poboljšati status srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Odlikuje ih ambicioznost, požrtvovanost i empatijia.

Lokalni tim Srebrenik organizuje aktivnosti različitog sadržaja. Često organizuju teambuilding aktivnosti, te su nedavno obilježili Međunarodni dan igara. Osim toga, odradili su veliki broj aktivnosti u sklopu “Rise up” izazova, kao što su BOB36 i mnoge druge aktivnosti. Lokalni tim Srebrenik ima odane članove koji vrijedno rade na poboljšanju svoje zajednice.

 

Zašto lokalni tim Gornji Vakuf ?

Gornji Vakuf je lokalni tim koji je u kratkom periodu uspio odraditi skoro sve aktivnosti u sklopu “Rise up” izazova, te se da zaključiti da su članovi ovog tima požrtvovani i spremni na rad.

Neke od njihovih značajnijih aktivnosti jesu radionice na jako bitne teme, kao što su mentalno zdravlje i ovisnost, seksualno uznemiravanje i slično.

Osim toga, oni rade na tome da se međusobno upoznaju, ali i da ih njihova zajednica upozna. To rade tako što sprovode aktivnosti koje su značajne za zaštitu okoliša i ostvaruju suradnje sa mnogim ustanovama, što ostavlja pozitivnu sliku o njima. Lokalni tim Gornji Vakuf intenzivno raste, kroz svoje aktivnosti prikupljaju sve veći broj zainteresovanih srednjoškolaca.

Ovom prilikom želimo da čestitamo lokalnom timu Srebrenik i lokalnom timu Gornji Vakuf što su motivisali veliki broj srednjoškolaca/ki i odnijeli titulu najboljih timova u mjesecu maju.

Radujemo se sljedećim aktivnostima !