Novosti & projekti

Koji timovi su bili najaktivniji prethodnih mjeseci ?

Dragi/e naši/e srednjoškolci/ke,

Godinama nastojimo osluškivati vaše potrebe i želje, ali isto tako godinama se ponosimo vašim radom i aktivnostima.

Upravni odbor je pomno pratio vaš rad i odlučio da vam kaže veliko hvala !
Sve vaše aktivnosti su bile od velikog značaja i svaki tim je radio na svoj jedinstven način.

Dva tima koja su ovu godinu počela jako aktivno i smatramo da treba izdvojiti njihove aktivnosti jesu lokalni tim Istočno Sarajevo i lokalni tim Tešanj.

 

Koje aktivnosti je realizovao lokalni tim Istočno Sarajevo ?

Veliki broj mladih iz Istočnog Sarajeva učestvovao je u obuci za mlade lidere, koju je organizovalo Istočno Sarajevo u saradnji sa projektom „ Aktivizam, angažman i odgovorna rješenja . Mladi Istočnog Sarajeva iznijeli su niz ideja, prijedloga, pokazali svoj angažman u zajednici i veliko interesovanje za uključenje u društveni angažman, te svoju spremnost da svojim aktivnostima doprinesu napretku svoje lokalne zajednice.

Aktivnosti koje itekako doprinose razvoju AsuBiHa jesu kulturne aktivnosti, te nam je lokalni tim Istočno Sarajevo pokazao svoju aktivnost i na tom polju.
Lokalni tim Istočno Sarajevo organizovao je koncert na kojem je prisustvovao veliki broj građana Istočnog Sarajeva, ali i okolice. Koncertu se odazvao i veliki broj kulturnih umjetničkih društava, plesni studio i muzička grupa iznenađenja.

 

Koje aktivnosti je realizovao lokalni tim Tešanj ?

Lokalni tim Tešanj je tim kojem kreativnosti i rada nikad ne fali !
Lokalni tim Tešanj održao je dan otvorenih vrata za vijećnike Općine Tešanj. Članovi tima su iskoristili ovu priliku da pričaju o svojim aktivnostima i problemima sa kojim se susreću, a zatim je uslijedio razgovor o potencijalnim rješenjima.

Kako Tešanj voli druženje sa drugim lokalnim timovima pokazali su nam kroz radionicu „ Šta to muči srednjoškolce ? “
Radionici su prisustvovali članovi lokalnog tima Doboj, lokalnog tima Doboj Istok i lokalnog tima Gračanica.Radionicu su započeli na tešanjskoj gradini uz obilzak i igre, a zatim posjetili biblioteku i počeli razgovarati o tome šta muči srednjoškolce i na koji način im možemo pomoći.

Upravni odbor je odlučio pohvaliti lokalni tim Istočno Sarajevo i lokalni tim Tešanj, te dati vjetar u leđa svim drugim timovima.

Vaš rad pomno pratimo i cijenimo svaku vašu aktivnost, vaše izdvojeno vrijeme i vašu ljubav prema AsuBiHu !
Nismo tihi !