Edukacije/kampovi, Novosti & projekti

40 srednjoškolaca/ki iz različitih lokalnih zajednica prisustvovalo edukacijama za lokalne predstavnike !

Mi smo ove godine odlučili aktivno raditi na poboljšanju statusa srednjoškolaca/ki, a to smo pokazali kroz niz odrađenih aktivnosti.

Nakon biranja novog rukovodstva timova organizovali smo dvije edukacije za lokalne predstavnike regije “Jug” i regije “Sjever” u periodu od  17. do 20. 3.2023.g.

Obje edukacije su organizovale mentorice Petra Popović i Imelda Halilagić u Sarajevu, te uz pomoć ostalih članova Upravnog odbora napravile lijepu atmosferu učesnicima.

Edukacije su ostavile veliki utisak na lokalne predstavnike jer su teme koje su obrađivane bile od velike važnosti za rad timova. Pričali smo o liderstvu, timskom radu i Socijalnom danu.

Pomogle su lokalnim predstavnicima da lakše rade u svojim lokalnim zajednicama i dale im priliku da se upoznaju sa srednjoškolcima/kama širom Bosne i Hercegovine.

 

Utisci sa edukacije :  

U periodu od 18. do 20. marta postala sam bogata za još jedno izuzetno iskustvo. Kao koordinator lokalnog tima Višegrad imala sam priliku prisustvovati edukaciji za lokalne predstavnike regije jug koja je održana u Sarajevu. Na edukaciji sam imala priliku nadograditi svoje znanje u različitim oblastima kao što su aktivizam, liderstvo, fundraising, saradnje, timski rad, Socijalni dan i mnoge druge kao i otvoreno govoriti o problemima sa kojim se susrećem u svojoj lokalnoj zajednici. Svi smo imali priliku da govorimo o svojim pozitivnim i negativnim iskustvima i da na taj način pomognemo jedni drugima. Kroz razne igre i timski rad smo razvijali svoje vještine i na praktičan način dolazili do znanja. Pored toga u moj život je ušlo  dosta divnih i nevjerovatnih ljudi koji su postali moji prijatelji i tome bi pridala poseban značaj. Kroz rad smo se zbližili i postali jedni drugima velika podrška i inspiracija. Veoma sam srećna kad znam da u svakom gradu imam jednog prijatelja. U moj grad sam se vratila sa dosta motivacije i pozitivne energije, spremna da svom timu prenesem bar dio onoga kroz šta sam ja prošla. Ponosna sam što sam dio ASuBIH-a i svega što mi donosi u životu, poručuje nam Sara Knežević.

Dolaskom na edukaciju nisam znao šta da očekujem. Nervoza je putem do Edukacije bila često prisutna. Ali to se sve promjenilo kada sam se upoznao sa ostalim koordinatorima/cama lokalnih timova.
Interaktivno poucavanje uz druzenje je nesto sto čini ovu edukaciju jako posebnom.
Razni enerdzajzeri su nas uvijek drzali budnima i kad smo bili najumorniji. Te mnoge runde “Mafije” gdje smo se pitali ko je od nas “gradjanin” a ko “mafija”. Najtezi dio jeste bio odlazak sa edukacije. Sta sam naucio na ovoj edukacije znam da cu primjeniti u svoj rad kao koordinator a i prijateljstva koja sam stvorio na edukaciji znam da ce dugo trajati, poručuje nam Aid Omeragić. 

Ovom prililikom želimo da se zahvalimo svim učesnicima edukacija, te im želimo puno sreće u radu, a mentoricama Petri i Imeldi želimo čestitati na uspješnoj realizaciji edukacija.

Kako se vama čine ovogodišnje edukacije ?