Grupa volontera, Novosti & projekti

Korak ka promjeni… Pridruži se Grupi volontera!

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) s radošću objavljuje javni poziv za pridruživanje novoj generaciji Grupe volontera!

Grupa volontera pruža izuzetnu priliku srednjoškolcima/kama koji teže intenzivnijem angažmanu u radu organizacije, surađujući s Upravnim odborom.

Uloga članova Grupe volontera obuhvata pružanje podrške Upravnom odboru. Tokom ove godine, članovi Grupe volontera fokusirat će se na suradnju s lokalnim timovima, odnose s javnošću, organizaciju Socijalnog dana, te u aktivnostima fundraising-a. Mandat članova Grupe volontera proteže se od početka njihovog angažmana do sljedeće Generalne skupštine, a ukupno će Grupa volontera činiti 15 članova.

Pet prethodnih uspješnih generacija Grupe volontera ostavile su neizbrisiv trag pridonoseći razvoju Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Kroz posvećen rad, izgradili su trajna prijateljstva te ostvarili značajne uspjehe tokom svog mandata.

Šta su nam to poručili članovi GV prošlih generacija?

Rad u Grupi volontera ASuBiH-a bio je nevjerovatno obogaćujuće iskustvo. Za sve što radimo potrebna nam je dobra osnova, a rad u Grupi volontera mi je pružio upravo to, znanje i iskustvo kojima se vraćam kada god naiđem na izazov. No, ono što je najvažnije, rad u Grupi volontera je bila prilika za doprinos zajednicama širom BiH, a osjećaj zadovoljstva, ponosa i sreće koji dolaze sa vidljivim doprinosom zajednici je nešto vrijedno – upravo ono što je oblikovalo moju perspektivu prema volontiranju i omladinskom radu. – Almedina Iščerić, članica GV 2019

Svaka prilika donosi nešto novo. Nova imena, nove ljude, nova prijateljstva, novo znanje, nova iskustva… Nemojte bježati od prilika i sebi govoriti da nešto ne možete. Pokušaj sebi i drugima dokazati da si vrijedan mjesta u društvu mladih koji žele promjenu. Vi ste oni koji mijenjaju sebe, a samim time i ljude oko sebe. Mislim da svaki srednjoškolac i srednjoškolka imaju priliku da postanu dio grupe volontera. To nije “špansko” selo. To je učenje, druženje, igra, istrajnost, sreća. Postavi sebi ciljeve kojim ćeš težiti i na tom putu budi iskren prema sebi i ljudima oko sebe. Neka ova prilika bude izazov od mene za tebe. Spreman/na si! – Omar Konjičanin, član GV 2020

 

Članovi koji se žele prijaviti moraju ispunjavati sljedeće uslove:

– da su državljani Bosne i Hercegovine;

– da pohađaju srednju školu na području Bosne i Hercegovine;

– da nisu aktivisti/kinje neke od političkih partija;

 

Neblagovremene, nepotpune te prijave sa uvredljivim i pogrdnim sadržajem se neće uzeti u razmatranje.

 

Aplikaciju za nove članove Grupe volontera možete pronaći ovdje!

 

Popunjeni prijavni obrazac šaljete u pdf formatu na konkurs@asubih.ba do 07.01.2023. godine.

Upravni odbor Asocijacije srednjoškolaca ti želi puno sreće!