Novosti & projekti, Socijalni dan

“Kroz oči umjetnosti 2”

Donosimo još jednu lijepu vijest!

Ovoga puta to je uspješno realizovan projekat finansijski podržan iz Fonda Socijalnog dana 2017 i to u Orašju!

Od 12. do 15.07.2018. godine u Orašju je održan edukativni kamp pod nazivom „Kroz oči umjetnosti 2“.

Nakon vrlo uspješne realizacije kampa “Kroz oči umjetnosti” 2017. godine, članovi lokalnog tima Orašje su odlučili nastaviti najljepšu priču njihovog gradića kako bi pružili priliku novoj ekipi da se iskaže na području umjetnosti.

„Kroz oči umjetnosti 2“ proveden je od strane lokalnog tima Orašje Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, a podržan je budžetom iz Fonda Socijalnog dana 2017. Socijalni dan jedan je od najvećih projekata koje ASuBiH organizuje, te realizuje na način da srednjoškolci na jedan dan svoje školske klupe zamijene radnim mjestima pri čemu zarade dnevnicu koja se uplaćuje na Fond Socijalnog dana. Osim projekta „Kroz oči umjetnosti 2“, iz Fonda Socijalnog dana 2017. godine podržano je još 25 projekata.

Članovi lokalnog tima Orašje su na četiri dana ugostili učesnike iz Visokog, Fojnice, Tuzle, Srebrenika i Modriče te člana Upravnog odbora Bilala Softića. Posebni gosti koji su se na iznenađenje učesnika pojavili drugi dan kampa bili su profesionalni glumci iz Dis Teatra Banja Luka. Glumci su iskoristili svoje vještine kako bi svoje znanje i iskustvo učesnicima prenijeli na najjednostavniji, a ujedno i najzanimljiviji način, a ako ćemo suditi po utiscima učesnika, to su i uspjeli. Ostale radionice obuhvatile su teme glume, fotografije, motivacije, aktivizma i timskog rada.

Posebno iskustvo pružila je ekološka akcija pod pokroviteljstvom Vijeća mladih. Zajedničkim snagama treneri i učesnici kampa su posadili cvijeće u prostoru oko Omladinskog doma Orašje te su poboljšali i uredili dječje igralište.

Ovim putem zahvaljujemo sponzorima, a to su: Vijeće mladih, Crveni križ Općine Orašje, Grafolade, Radio-postaja Orašje, Bingo, Villa Aroma, ćevabdžinica Sava, ćevabdžinica Baća, pekara Zlatna skela te UO Gurman.

Čestitamo lokalnom timu Orašje na još jednom uspješno realizovanom projektu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *