Novosti & projekti

Otvoren je poziv za prijave na Krajiško ljeto 2018!

Donosimo vijesti koje ste svi uzbudljivo čekali! Projekat “Krajiško ljeto” se vratio u velikom stilu!

Lokalni tim  Cazin četvrtu godinu zaredom organizuje projekat „Krajiško ljeto“ koji je ove godine podržan iz Fonda Socijalnog dana 2017.

Također, u velikoj mjeri projekat su podržali Grad Cazin i lokalni sponzori, te im se ovom prilikom zahvaljujemo.

Cilj ovog projekta jeste okupljanje, educiranje i zabavljanje mladih srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Projekat „Krajiško ljeto“ osmislili su članovi lokalnog tima Cazin,  i ove godine se očekuje oko 20 učesnika iz ostalih dijelova Bosne i Hercegovine.

Kako ističe koordinator lokalnog tima Arslan Arnautović, jedan od ciljeva je da se, kroz radionice i obilazak ovog područja BiH, mladi informišu o perspektivama i mogućnostima svoje domovine te raspravljaju o njima.

„Radionice će se ove godine bazirati više na temama odlaska i ostanka mladih u BiH jer je to trenutno najveći problem u našoj državi. Mišljenja smo da mi mladi možemo utjecati na promjene jer mi nismo samo budućnost nego smo sadašnjost i budućnost ove zemlje. Čak i ovako mali projekti mogu biti ključni u jednom većem spektru aktivnosti koje mogu biti poduzete u cilju ostanka mladih i drago mi je što je to naš Grad prepoznao. Stoga se i zahvaljujemo i gradonačelniku i gradskoj upravi na pruženoj podršci u organizaciji ove manifestacije“, istaknuo je Arnautović.

Lokalni tim ASuBiH-a Cazin  već mjesecima ažurno radi na pripremama plana i programa kako bi sve bilo organizirano još bolje nego prethodnih godina.

Ove godine “Krajiško ljeto” će trajati u periodu od 7.-13.8.2018.

Na ovom linku možete pronaći aplikaciju:
Krajiško ljeto aplikacija za učesnikeAplikacije se šalju na sljedeći mail: lokalnitimcazin@gmail.com

Rok za apliciranje je do 26.07.2018. u 23:59.

Poziv je otvoren za sve članove ASuBiH-a.

Sretno!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *