Friends without borders, Lokalni timovi, Novosti & projekti

Lokalni tim Cazin: Probili smo led

U četvrtak, 20.6.2013.godine, je počela I razmjena srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Učenici iz Novog Grada su došli u goste srednjoškolcima iz Cazina. U tri dana s kolegama iz Novog grada domaćini su obišli užu jezgru grada, Stari grad Ostrožac, posjetili UM „Stari grad“, prošetali uz ljepoticu nam Unu, razmjenjivali iskustva na radionici održanoj u Domu kulture za učesnike projekta, naučili nekoliko folklornih koraka koje im je prenio mladi koreograf Senaid iz KUD-a „Stijena“. Razmjena je protekla u najboljem redu, bez ikakvih poteškoća.

Financijsku podršku pri realizaciji razmjene su pružili Općina Cazin, SZR BORAC, Rekić textil, a važno je pomenuti i restoran Hemingway. Nakon odrađenog posla članovi Lokalnog tima ASuBiH Cazin idu na zaslužen odmor, a u septembru startaju s poslom kada će uslijediti i njihov odlazak u goste kolegama iz Novo grada. Druženjem su potvrdili da između njih NE postoje granice i da nemaju predrasude !

“Nadamo se da smo opravdali povjerenje Američke ambasade i cijele ASuBiH. Takođe želimo svu sreću kolegama iz gradova u kojima razmjena uskoro počinje.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *