Lokalni timovi, Socijalni dan

Lokalni tim Gradačac: “Knjiga je znanje, a dijeljenje znanja velika mudrost”

Vrijedni srednjoškolci Lokalnog tima AsuBiH Gradačac realizovali su ove godine projekat ,,Knjiga je znanje a dijeljenje znanja velika mudrost“ koji je finansiran iz fonda Socijalnog dana 2016.

Realizacijom ovog projekta biblioteke MSŠ ,,Hasan Kikić“ i Gimnazija ,,Mustafa Novalić”  su obogaćena novim naslovima knjiga, koje se jako brzo prenose iz ruke u ruku znatiželjnih čitalaca različitih ukusa. Idejom ovog projekta srednjoškolci su nastojali da upotpune i obogate fond bibiloteka, što uključuje obavezne lektirne naslove, ali i one koje nisu na redovnom spisku za lektiru i da svoje vršnjake sto više zainteresiraju za čitanje, jer kako sam naziv projekta kaže znanje je ipak ono najdragocjenije i treba se  nesebično prenositi i dijeliti međusobno, ali i razviti navika čitanja knjiga, koja je u doba tehnologije i 21. vijeka značajno unazadovala.

Novčanom podrškom od ASuBiH-a ali i fundraisingom u obje škole je sprovedena akcija dobrovoljnog prikupljanja knjiga od strane profesora i učenika, čime je uspješnost i imeplementacija ovog projekta nadmašila sva naša očeivanja.

Kroz ideje i realizacije ovakvih projekata koji su podržani iz fonda Socijalni dan mladi svojim učešćem mogu znatno doprinijeti svojoj lokalnoj zajednici, kao i školi koja je njihov drugi dom, i mjesto koje je oaza inspiracije i znanja za mlade i intelektualne umove.

Projekat je finansiran od strane Fonda Socijalnog Dana Asocijacije srednjoškolaca u BiH. 

Piše: Amina Omeragić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *