Edukacije/kampovi, Lokalni timovi

Lokalni tim Modriča: “Into the woods”

Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, lokalni tim Modriča raspisuje javni poziv za učešće na ljetnom kampu, pod nazivom “Into the Woods”.  Kamp će se održati u periodu od 3. do 6. jula 2017. godine u rekreativnom centru Riječani, u okolini Modriče. Dešavanje će brojati 30 učesnika, od kojih će 15 biti domaćini iz Modriče, a 15 gosti iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Jedan od ciljeva projekta jeste okupljanje srednjoškolaca različite etničke i religijske pripadnosti, što će omogućiti put ka rješenju problema predrasuda i stereotipa, te širenje znanja o raznolikoj kulturnoj baštini koja krasi naše prostore. Ključan dio kampa su edukativno-zabavne radionice na kojima će prisustvovati svi učesnici. Radionice su osmišljene tako da poboljšaju lične kompetencije srednjoškolaca na različitim životnim poljima, te između ostalog, pruže im znanje iz oblasti komunikacije i lobiranja. Polaznici kampa će imati priliku da razviju kritičko razmišljanje, različitim aktivnostima poboljšaju svoj angažman kada je u pitanju timski rad, te da prisustvuju radionicama na temu solidarnosti i tolerancije. Koncept kampa je dakle, osnaživanje srednjoškolaca, te pružanje motivacije i smjernica ka ostvarenju njihovih ideja. Bitno je napomenuti da znatan dio sredstava izdvojenih za finansiranje projekta potiče iz, za našu organizaciju istorijski značajnog, Fonda Socijalnog dana.

Upravo to ovaj projekat čini prvim u nizu projekata koji će se realizovati zahvaljujući ovom fondu, koji je nastao isključivo angažovanjem srednjoškolaca i koji će, nadamo se, svake godine rasti, te na taj način podržati još veći broj ideja.

Pravo na prijavu za učešće na kampu imaju svi srednjoškolci koji pohađaju srednju školu na prostoru Bosne i Hercegovine. Aplikaciju je potrebno popuniti najkasnije do 20.6.2017. Prednost pri selekciji učesnika će imati srednjoškolci koji do sada nisu učestvovali na radionicama, edukaciji, kampovima i sličnim programima.

Troškovi smještaja, hrane i prevoza će biti pokriveni od strane organizatora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *