Novosti & projekti, Socijalni dan

LT Modriča: Završen ljetni kamp „Into the Woods“

U periodu od 3. do 6. jula 2017. godine, lokalni tim ASuBiH-a Modriča je realizovao svoj projekat ljetni kamp „Into the Woods“. Kamp je održan u prirodno-rekreativnom centru „Riječani“ u okolini Modriče i ukupno je brojao 30 učesnika među kojima su srednjoškolci iz Goražda, Brčkog, Banjaluke, Tešnja, Doboja, Tuzle, Bijeljine, Gradačca, Šamca, Živinica i Modriče.

Učesnici su tokom četverodnevnog boravka u prirodi imali priliku da se druže, steknu nova prijateljstva i iskustva, te kroz zabavne aktivnosti poboljšaju vlastite kompetencije i usvoje nova znanja. U plan i program kampa su bile uključene icebreaking i teambuilding aktivnosti, koje su srednjoškolcima pomogle da se bolje upoznaju i nauče funkcionisati u timu. Nakon toga su uslijedile radionice na temu mira i tolerancije, psihodrame, radionice namjenjene za razvijanje komunikacijskih vještina učesnika, predavanje o LGBT zajednici, te mnogo drugih edukativnih programa. Međutim, nije se samo radilo. Između radionica, najpopularnije su bile sportske aktivnosti, a u najljepšem sjećanju, kako kažu učesnici, ostaće im pjesme i roštiljanje pored logorske vatre zadnju noć. Zadnji dan smo posvetili upoznavanju Organizacije uz razgovor sa članovima Upravnog odbora. Tada su učesnici detaljnije upoznati sa radom organizacije, njenim inicijativama, i velikim projektima kao što je Socijalni dan, iz čijeg fonda je finansiran veliki dio upravo ovog projekta. Učesnici su također imali priliku čuti lična iskustva i doživljaje trenera, koji su već duže vrijeme upleteni u ovu pozitivnu priču koju nazivamo Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Ovaj projekat je finansiran iz Fonda Socijalnog dana, koji je nastao nakon uspješne realizacije projekta ASuBiH Socijalni dan 2016. Ovo je jedan od ukupno trinaest podržanih projekata za ovu godinu u različitim lokalnim zajednicama.

Piše: Henda Okić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *