Novosti & projekti, Socijalni dan

LT Orašje: „Kroz oči umjetnosti“

Već duže vrijeme susrećemo se činjenicom da umjetnost nije cijenjena kao nekad, te da omladina slobodno vrijeme trati na neadekvatan način, tom motivacijom mladi Lokalne zajednice Orašje odvažili su se da naprave neku promjenu i pružili lokalcima ne samo novu priliku koja će im omogućiti da steknu jedno divno iskustvo, nego i otvoriti vidike za dalji rad.

Lokalni tim Orašje Asocijacije srednjoškolaca u BiH (ASuBiH) u periodu od 16. do 18. srpnja ove godine organizirao je svoj prvi kamp pod nazivom „Kroz oči umjetnosti“.
Kamp se održao u prostorijama Omladinskog doma u Orašju, a sudjelovali su srednjoškolci iz 10 različitih gradova Bosne i Hercegovine (BiH), gdje su svi podjednako mogli učiti o timu i timskom radu, toleranciji, a isto tako bolje upoznati samu Asocijaciju srednjoškolaca.

Tema cjelokupnog kampa je bila umjetnost, uz suradnju s ekipom trenera iz Banja Luke koji su članovi „DIS“ pozorišta. Članovi su imali priliku okušati se u glumačkim vodama i uvježbati 3 kratke predstave, čije tematike su bile usmjerene ka problemima koji se tiču same Lokalne zajednice.
Ovaj kamp je dokaz i primjer da srednjoškolci doista mogu sve i da za realizaciju ovako jedne, kako svi kažu, „velike“ stvari u Orašju doista nije potrebno mnogo, nego su dovoljni cilj, želja i TIM ljudi koji teže ka istim idealima.

„Mi smo ostvarili svoj prvobitni cilj, ali nećemo stati na ovome. U narednom periodu pripremamo još mnogo zanimljivih stvari, koje će, nadamo se, biti uspješne kao i sami kamp.“ – prenose nam zadovoljni članovi Lokalnog tima Orašje.

Ovaj projekat je finansiran iz Fonda Socijalnog dana, koji je nastao nakon uspješne realizacije projekta ASuBiH Socijalni dan 2016. Ovo je jedan od ukupno trinaest podržanih projekata za ovu godinu u različitim lokalnim zajednicama.

Piše: Naila Latić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *