Istraživanja, Novosti & projekti

Istočno Sarajevo: Uključite se u proces istraživanja kvaliteta praktične nastave!

Dosta puta ti se desilo da imaš neki komentar ili prijedlog za praktičnu nastavu u tvojoj školi ali nisi našao/la nikog kome bi se to moglo predstaviti?

Ponekad misliš da kvalitet praktične nastave u srednjim školama je nedovoljno dobar? Ipak imaš odlične primjere?

Dolaziš iz Istočnog Sarajeva i srednjoškolac/ka si?

Ovo je odlična prilika da se prijaviš na odličan projekat koji ove godine realizuje Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini a to je Istraživanje o kvaliteti praktične nastave u srednjim školama u BiH. Projekat je nastao nakon mnogo ulaznih informacija od srednjoškolaca iz naših lokalnih timova o kvaliteti praktičnih nastava u srednjim školama na prostoru cijele BiH. U razgovorima smo došli do pravo dobrih primjera kako se organizuje praktična nastava, međutim mnogo više informacija je bilo uopće o neizvođenju praktične nastave jer srednje škole nemaju pretpostavke za to. Istraživanje se radi pomoću PAR metodologije, zasnovane na aktivnom učešću interesnih grupa (u našem slučaju srednjoškolaca) koji na ličnom iskustvu prenose informacije i sami traže relevantne podatke koje će doprinjeti razvoju cijelog programa istraživanja.

Projekat traje do kraja ove godine i bit će realizovano ukupno 10 sastanaka srednjoškolaca/ki u Istočnom Sarajevu u toku kojih ćemo imati razne zadatke kako bi dobili što bolje informacije o stanju praktične nastave. Također ćemo imati i sastanke sa predstavnicima škola, privrednika, razna anketiranja zbog što kvalitetnijih informacija.

Ukoliko želiš biti dio fantastične ekipe koja će doprinjeti istraživanju stavova srednjoškolaca/ki o trenutnoj kvaliteti praktične nastave u srednjim školama u Istočnom Sarajevu prijavi se na ovom obrascu! Rok za slanje prijava je 3. august a nakon toga očekujte poziv od facilitatora grupe na prvi sastanak na kojem ćete razgovarati mnogo više o projektu i načinu rada.

Napomena: Učešće u projektu je potpuno besplatno a poslije svakog sastanka grupe bit će organizovan zajednički ručak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *