Novosti & projekti, Socijalni dan

Neka u tvojoj lokalnoj zajednici školske klupe postanu radna mjesta! Prijavi svoju lokalnu zajednicu u sklopu Socijalnog dana.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i ove godine organizije projekad pod nazivom “Socijalni dan”

Socijalni dan (SD) je dan kada srednjoškolci dobiju priliku da odlaskom na radno mjesto usvoje osjećaj za radnu atmosferu i upoznaju se s osnovnim radnim procesima.  Pruža im se prilika da teorijsko znanje primijene u praksi, ali i mogućnost da odlaskom na radno mjesto donesu odluku o njihovom budućem zanimanju. Projekat sadrži veliki broj korisnih rezultata za zajednicu. Za svako radno mjesto na kojem srednjoškolac volontira, poslodavac je dužan uplatiti dnevnicu za tog učesnika u Fond Socijalnog dana. Svrha ovog Fonda jeste da srednjoškolci volontirajući jedan dan prikupe novčana sredstva kojima će se financirani projekti u lokalnim zajednicama. Na ovaj način dolazimo do zadovoljenja potreba mladih i zajednice jer firme ulažu sredstva u svoju zajednicu i njene ambiciozne mlade.

KADA: Socijalni dan 2024. godine održat će se 25.10.2024. godine (petak)

PRVI KORAK: Početak ste već ispunili! Veliki korak ste već postigli vašom odlukom
I zanimacijom za naš projekat

ŠTA DALJE: Klikom na ovaj link pružit će vam se prijavni obrazac preko kojeg možete prijaviti svoju lokalnu zajednicu na ovaj prokejat

Za sva pitanja i nedoumice, budite slobodni obratiti se na mail: ajna.ogresevic@asubih.ba

Obrazac treba popuniti do: 31.06.2024 (srijeda)!