Novosti & projekti, You.th Participate

Održana online edukacija za PR menadžere – lokalne predstavnike u medijima

Tokom obustave svih predviđenih aktivnosti  zbog korona virusa te nemogućnosti održavanja istih uživo, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini aktivno nastavlja sa svojim radom te prilagođava edukacije online realizaciji!
U periodu  09. i 10. maja, održana je online PR edukacija za lokalne predstavnike naše organizacije.
Na edukaciji koja je trajala 2 dana, učestvovalo je 25 PR menadžera iz 25 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine.

Glavni cilj edukacije bio je edukovati učesnike o važnim informacijama vezanim za našu organizaciju, a koje bi služile za predstavljanje ASuBiH-a u lokalnim zajednicama  putem najvećeg izvora informacija – medija.  Na edukaciji su se obrađivale tematike poput komunikacije, vrstama komunikacije ali i kakve prepreke ili šumovi u komunikaciji zapravo postoje. Također se razgovaralo o vještinama prezentacije, javnog govora i važnosti medija kao nepresušnih izvora informacija.

Edukacija je održana preko platforme i bila je interaktivnog tipa, tako da su svi učesnici imali priliku učiti o temama aktuelnim za sve srednjoškolce.

„Prisustvom na online PR edukaciji stekla sam dosta novog znanja o samom pojmu komunikacije, te sam naučila kako pravilno primjeniti stečeno znanje na razumijevanje verbalne i neverbalne komunikacije. Također smo naučili kako pravilno predstaviti sebe i svoj Lokalni tim, kao i organizaciju, putem prezentacija. Na PR edukaciji učestvovalo je 25 PR menadžera iz BiH i jako sam zahvalna što sam bila dio te ekipe. Iako smo došli do prepreke zbog tog što je edukacija morala biti održana online, smatram da je bila vrlo uspješna i učinkovita, te sam jako zadovoljna svojim znanjem nakon nje, kao i mogućnostima koje mi je otvorila. Treneri su bili puni razumjevanja i želje da nas nauče novim stvarima koja će nam pomoći da nadogradimo svoje PR iskustvo. Jako sam zahvalna na novostečenom znanju, kao i na novim prijateljstvima za koja sam sigurna da će biti još jača.“, izjavljuje Ajsel Kaniža, učesnica edukacije i PR Menadžer lokalnog tima Bugojno.

„PR edukacija je bila prva edukacija na kojoj sam učestvovala otkako sam član ASuBiH-a i bilo mi je jako drago što sam imala mogućnost naučiti nešto više o funkciji PR-a. Razgovarali smo o komunikaciji i prezentacijama jer su to najvažniji dijelovi naše funkcije. Trener nas je kroz razne primjere naučio o vrstama komunikacije i boljem razumijevanju iste. Također sam naučila puno novih stvari koje će mi pomoći u daljnjem radu. Radujem se edukaciji koja će se održati uživo jer ću imati priliku upoznati ostale PR menadžere koji imaju slične interese kao i ja. Vjerujem da će to biti odlično iskustvo koje ću pamtiti.“ , kaže Klara Pušeljić, učesnica edukacije i PR Menadžer lokalnog tima Odžak.