Pozitivne priče

“Parapsychological Burlesque” LT Velika Kladuša

Ulazim u školu. Susrećem aore različitih boja i kompetencije utjelovljene u ta mala moćna bića. Svako ima posebnu aoru. Pažljivo ih promatram. Svi su izgrađeni za marširanje na svome putu. To me jako veseli.

U susret mi stižu različiti darovi: snazni sportaši koji svojim pogledom odaju odanost i odricanje ali i sreću jer mogu raditi ono što vole; umjetnici koji svojim boemskim, svježim životima svakodnevno ukrašavaju druge živote, bilo poezijom, fotografijom, tekstovima, slikom, glumom ili lijepom melodijom; filozofi koji svojim teorijama odaju čudnovatost svega oko sebe, a samim tim i čudnovatost bića u sebi; odlikaši i takmičari koji nas barem jednom godišnje čine ponosnim, a uz to su uvijek spremni objasniti lekciju iz matematike koju nismo shvatili; naši volonteri i članovi nevladinih organizacija koji se brinu da nam svima bude bolje…

Svi mi zaslužujemo da o nama pišu, da se nase aore vide poput duge i da nam se dive, čude za sve što radimo za nas, za njih… Teško je u moru priča izabrati kapljicu koja ce predstaviti moć jednog pojedinca jer je svaka druga kap od iste važnosti i ljepote.

No, reći ću nešto o jednom od naših pjesnika. Reći ću nešto o našem drugu Adisu Durmiću. Pored odanog prijateljstva, poklonio je mogućnost da svi pročitaju njegovu prvu izdanu knjigu na engleskom jeziku, Parapsychological Burlesque. Adis je pisati počeo još od malih nogu, a strast za pisanjem je samo rasla. Danas je ponosni autor kojeg čekaju promocije i radosni čitatelji koji su zadivljeni njegovom maštom. Zaljubljenik je engleskog jezika i engleske knjizevnosti.

Sa svojim riječima uspije izreći sve ono što često ostaje neizrečeno, a ono što je rečeno učini neizrečenim. Svojim pisanjem dodiruje i objedinjuje ljubav, mir, zadovoljstvo i sreću te je dijeli sa svima nama. Zaljubljen je i u psihologiju te se u slobodno vrijeme bavi i njenim tajnama, kao i psihoanalizama. A kada riječi nestanu, ili nisu dovoljne, izvrsno ilustrira ono sto je htio reći.

Adi stoji i iza organizacijskih stolica Old Tower Festivala. Naime, riječ je o kladuškom festivalu elektronske muzike… Tu je i za ugodnu šutnju, spreman pomoći svakome oko sebe, nasmijati do suza ali i razumjeti te u potpunosti.

Borbenost za ostvarenje svojih ciljeva, otvorenost za komunikaciju, lijepa i ugodna atmosfera, moćne riječi, dobar prijatelj, putnik puta pravde… to je Adi.

Vraćam se na kolorične, vedre aore i na kapi u moru darova i uspjeha koje nosi moje okruženje. A ja…Ja ću biti glasna i upoznati svijet s njima.

Neira Musić, Velika Kladuša

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *