Novosti & projekti, Srednjoškolci pričaju!

Pismo tebi, srednjoškolcu/ko.

Dragi srednjoškolcu/ko,

Nadamo se da si dobro te da si svoje školske obaveze priveo/la kraju.

Zašto ti pišemo ovo pismo? Želimo ti se zahvaliti za svaku tvoju nadu, motivaciju, želju, trud i rad koji su uložio/la u 2021. godini. Bila je ovo čudna i teška godina iza svih nas. Puna prepreka, zidova i barijera. Iako smo se navikli živjeti u dobu pandemije i online svijeta, godina nam je ponovo obilježena pandemijom, karantinama, izolacijama, Ali, opet smo se držali zajedno i opet smo svoj srednjoškolski duh posvetili borbi za bolje danas i sutra.

Hvala nam što se družimo i volimo i ne gledamo kako se ko zove, odakle dolazi i šta nosi. Hvala nam što smo revolucionarna generacija koja je srušila predrasude koje su svakodnevno pred nama.

Hvala ti što si drugačiji/a i jedinstven/a i što se ne bojiš to pokazati.

A posebno hvala našim članova i članicama, koji su svaki dan davali sve više od sebe, borili se za svoj status u društvu i što su uvijek bili pravi lideri u srednjoškolskoj borbi. ASuBiH će uvijek biti tu i raditi za tebe, slušati tebe i pružati ti prilike kakve nemaš negdje drugdje. U novu godinu ulazimo sa novim ciljevima u kojem si ti u fokusu. Nećemo odustati od tebe, zato nemoj ni ti.

2021. godina je bila puna uspona i padova, uspjeha i neuspjeha, promjena i ustaljenih procesa, ali sada si tu i neka ti sljedeća godina bude prvi dan ostatka tvog života. 

Nadmašio/la si samog sebe, ponosni smo na tebe. Nemoj biti tih/a.

A draga Bosno i Hercegovino, pred nama je još jedna godina. Hajde da ovo bude godina promjena i da se zajedno borimo za srednjoškolce/ke.

2022, spremni smo.