Novosti & projekti

Regionalna edukacija u Mostaru

U periodu 3. – 5. maja održana je treća, ujedno i posljedna ovogodišnja, Regionalna edukacija. Edukacija je održana u Mostaru, a okupila je 20 koordinatora lokalnih timova regije Hercegovina. Tokom tri dana provedena u Mostaru učesnici su zajedno sa trenerima – članicom Upravnog odbora Emom Tutić (mentorica regije Hercegovina), Mateom Brkić (predsjednica organizacije) i Sofijom Savić (članica Grupe volontera) imali priliku nadograditi postojeće i usavršiti nove vještine na području aktivizma, volonterizma, javnog govora, lobiranja, naučiti nešto novo o formalnim dokumentima te uokviriti svoje znanje o ASuBiH-u i projektima koje sprovodi. Zadovoljni učesnici izrazili su tijekom evaluacije kako je ova edukacija odličan temelj za njihov daljnji rad u lokalnim zajednicama, u koje su se vratili motivisani.

Osvrt Mateje Brkić, predsjednice organizacije:
“Kao šlag na kraju završena je naša treća Regionalna edukacija, u Mostaru, za regiju Hercegovine. Osvrčući se na sve tri edukacije mogu s ponosom reći da smo zaista uspjeli okupiti mlade ljude, srednjoškolce, širok čitave BiH, koji su spremni za rad, za promjene i za borbu. Koji su nositelji naše vizije i koji će sada, noseći kući znanje i motivaciju, moći još bolje i upornije raditi. Bravo moji ljudi, bravo moji srednjoškolci, bravo mi i bravo ASuBiH!

Osvrt Eme Tutić, član Upravnog odbora i mentor regije Hercegovina:
“Ne postoje riječi kojima mogu opisati ponos koji osjećam. Zaista, jedan ovakav događaj zahtijeva detaljno planiranje i trud, ali kada vidite na reakcijama učesnika da je sve to vrijedilo, onda znate da ste na pravom putu. Ponosna sam na sve nas a pogotovo na srednjoškolce koji iznova dokazuju da su spremni mijenjati se i usavršavati, a sve sa zajedničkim ciljem- da nam svima bude bolje!”

Osvrt Sofije Savić, član Grupe volontera:
“Šta reći nego ponosni smo svi koji smo dali doprinos ovakvom događaju.
ASuBiH svakim danom sve više raste, pa tako i mi sa njim. Svakom srednjoškolcu na prostoru Bosne i Hercegovine od srca preporučujem da dio svog vremena posvete upravo ovoj organizaciji- pokajati se nećete!”


Zahvaljujemo se Fondaciji Schüler Helfen Leben na sponzoriranju regionalne edukacije za koordinatore.