Novosti & projekti

Walls of Joy

Često se osjećamo onako kakvo nam je okruženje, iz tog razloga su visočki srednjoškolci, članovi lokalnog tima Visoko, odlučili oživjeti svoj grad kroz projekt “Walls of Joy”, koji mentorski i finansijski podržava njemačka fondacija “Schüler Helfen Leben” kroz FOA (Fond omladinskog angažmana).

U sklopu projekta, išarane i izlizane klupe na visočkom šetalištu povraćene su u život novim slojem bijele farbe i urađen je mural na Gimnaziji “Visoko” koji predstavlja ujedinjene i uporne srednjoškolce, aktivne u mnogobrojnim organizacijama, pokrenute znanjem koje im škola nudi.

Projekt je trajao od 15. februara do 5. maja ove godine, i planirana je još jedna aktivnost koja će se realizovati zajedno sa lokalnim timom Zenica.

Pesnice podignute uvis su muške i ženske, kao simbol ravnopravnosti među nama, dok su različite boje kože simbol etničke ravnopravnosti.

Mural kao osnovno ističe poštivanje drugog i drugačijeg, pritom promoviše SHL-ov Fond omladinskog angažmana te djelovanje Asocijacije u Visokom. Budimo promjena koju želimo da vidimo u svijetu, ophodimo se prema drugima na način na koji želimo da nam to ophođenje uzvrate i svijet će postati ljepše mjesto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *