Novosti & projekti

XI Generalna skupština ASuBiH-a “(G)radimo za budućnost”

U periodu od 12.-14.10.2018. u hotelu Hollywood u Sarajevu, održana je 11. Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.
Slogan ove Generalne skupštine “(G)radimo za budućnost“,  zaista je pravi pokazatelj spremnosti i volje ovih srednjoškolaca da kroje svojim bojama neku ljepšu, bolju budućnost.
Na samom početku održana je svečana ceremonija otvaranja, na kojoj su prisustvovali neki od  prijatelja i donatora s kojima duži niz godina surađujemo. Među gostima našli su se srednjoškolci iz preko 60 lokalnih zajednica, predstavnici Fondacije SHL, Burch Univerziteta, Sarajevo Osiguranja, Vijeća mladih, Unije srednjoškolaca i srednjoškolki Srbije kao i mnogi drugi. Nakon otvaranja delegatima su predstavljeni izvještaji (finansijski i narativni) te su imali priliku učestovati u radionicama koje su, kako oni kažu, dodatno razvili njihove vještine.
Delegatima su također predstavljeni kandidati koji su se kandidovali za poziciju dopunskih članova Upravnog odbora i novog predsjednika organizacije.

Dopunski članovi Upravnog odbora ASuBiH-a, generacija 2017/2019. su:

– Matea Brkić (Brčko)
– Una Karabeg (Bugojno)
– Arslan Arnautović (Cazin)
– Ema Tutić (Goražde)
– Luka Ramljak (Posušje)

Delegati XI Generalne skupštine natpolovičnom većinom izabrali su Mateu Brkić (Brčko) za predsjednicu organizacije u narednih godinu dana.

Iskoristili smo priliku da ponovo stavimo fokus na jedan od naših najvećih projekata “Socijalni dan“,  te smo organizovali ulični flashmob koji je privukao veliku pažnju javnosti.
Skupština je trajala ukupno tri dana, a srednjoškolci su se vratili u svoje lokalne zajednice bogatiji za značajno iskustvo, znanje, prijateljstvo i sve ono zbog čega ova priča traje 11 godina i trajat će.

Nemoj biti tih, reci ASuBiH!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *