Generalna skupština, Novosti & projekti, Upravni odbor

XVI Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini

U periodu od 27. do 29. oktobra/listopada, održala se  XVI Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH). 

Uživo sa nama u Sarajevu, bili su predstavnici/ce Alumni grupe Almedina Iščerić, Faruk Gutić i Naira Čamdžić. Pored naših Alumnih članova, na Generalnoj skupštini učestvovali su i i Tim asistenata, kandidati/kinje za nove članove Upravnog odbora, članovi/ce Upravnog odbora i delegati/kinje, odnosno predstavnici/ce lokalnih timova.

 

Našu XVI Generalnu skupštinu, svojim prisustvom uveličali su: Aida Bećirović, direktorica Fondacije Schuler Helfen Leben Sarajevo; Mirza Mujdžić-Jojić, Predsjednik Upravnog odbora naše sestrinske organizacije Omladinske novinske asocijacije u BiH, član Upravnog odbora SAME, Arman Ćulah i predstavnici KULT, RYCO i OSCE. Online su nam se obratili: član Upravnog odbora Unije srednjoškolaca Crne Gore, Marko Kijac i Nathan Weber, član Upravnog odbora OBESSU.

 

Godišnji događaj je trajao 3 dana gdje smo bolje upoznali kandidate/kinje za nove članove Upravnog odbora.

  • Prvi dan Godišnjeg događaja je počeo obraćanjem naših donatora, partnera i saradnika, te većine članova Upravnog odbora. Prva stavka o kojoj smo razgovarali jeste finansijski i narativni izvještaj, pa su tako izglasani izvještaji za rad Asocijacije od proteklih godinu dana kao i novi Statut i Strateški plan razvoja Udruženja.
  • Drugi dan Godišnjeg događaja je bio rezervisan za naše kandidate/kinje za članstvo u novoj generaciji Upravnog odbora. Svih 10 kandidata/kinja iz užeg kruga su morali proći kroz određene izborne procese. Ove godine smo imali panel diskusiju sa kadnidatima/kinjama i upoznali njihove stavove na određene teme. Nakon svih procedura, članovi Upravnog odbora 2023./2025. su:
  1. Ajna Ogrešević (Bihać)
  2. Esmir Šuta (Mostar)
  3. Haris Užičanin (Tešanj)
  4. Imad Lisica (Sarajevo)
  5. Imelda Halilagić (Bihać)
  6. Lejla Latić (Velika Kladuša)
  7. Petra Popović (Livno)

Delegati/kinje XVI Generalne skupštine, natpolovičnom većinom su izabrali Petru Popović za predsjednicu organizacije narednih godinu dana. Čestitamo novoizabranim članovima/cama Upravnog odbora i želimo mnogo sreće u daljnjem radu!

  • Poslijednji dan XVI Generalne skupštine zatvorio je Predsjedavajući XVI Generalne skupštine, bivši član Upravnog odbora – Bogdan Popović.

Moramo da se zahvalimo našim partnerima, prijateljima i donatorima bez kojih naše aktivnosti, a tako i ova Generalna skupština, ne bi bile moguće. Veliko hvala Fondaciji Schüler Helfen Leben na ogromnoj podršci već 16  godina i motivaciji za rad. Hvala i prijateljima naše organizacije SAME i OBESSU, kao i dobrim prijateljima naše organizacije Alumni grupi na dugoj podršci našoj organizaciji.