Novosti & projekti

Global Money Week

Srednjoškolci uspješno realizovali još jedan projekat!

Global Money Week je projekat pokrenut na inicijativu organizacije CYFI (Child and Youth Finance Initiative) sa ciljem da inspiriše djecu i mlade ljude da se informišu o novcu, izdržavanju i poduzetništvu. Ovaj projekat je nastao 2012 godine kao Child Finance Day te je od tad utjecao na živote 7.8 miliona djece i mladih ljudi kroz 23.700 organizacije u čak 137 država.
Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je dio njihove kampanje još od 2015.  Do sada su to bile određene radionice sa bankama na temu štednje novca, a ove godine smo odlučili malo drugačije obilježiti tu sedmicu. Naime, ove godine smo održali takmičenje u fundraisingu između lokalnih timova. Svaki lokalni tim je imao zadatak da smisli određene aktivnosti pomoću kojih mogu skupiti što više novca a da zauzvrat urade nešto društveno korisno.

Učestvovao je ukupno 21 lokalni tim kroz 38 aktivnosti u kojima je učestvovalo 295 srednjoškolaca. Ukupno je skupljeno 2.052,9 KM. Pobjednik ovogodišnjeg fundraising takmičenja je lokalni tim Šamac, koji je sa svoje 2 aktivnosti skupio 435 KM, dok je lokalni tim Brčko tim koji je sproveo najviše aktivnosti. Jako smo ponosni na naše lokalne timove i ovom prilikom im čestitamo!

Nemoj biti tih, reci ASuBiH.
Budi dio njih, dio NAJBOLJIH!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *