Novosti & projekti, Pozitivne priče

Pozitivne priče 2018

U svijetu punom negative mi se okrećemo pozitivi!

Već treću godinu za redom Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini raspisuje konkurs za dostavljanje pozitivnih priča o najboljim profesorima.

Cilj projekta „Pozitivne priče“ jeste da se javnosti pokažu pozitivni primjeri u školama, ali i da se naglasi važnost profesora u životu jednog srednjoškolaca.  Ove godine svoje pozitivne priče trebat ćete usmjeriti ka svojim profesorima. Oni nas ne uče samo formalnim lekcijama, nego i životnim!  Ako jedan pravnik ne obavlja svoj posao najbolje imamo izgubljen slučaj na sudu, ako jedan stolar ne radi imamo pokvarenu stolicu.

Ali ako jedan profesor ne obavlja uredno svoj posao imamo izgubljenu generaciju. Pozitivne priče su tu da ruše barijere između profesora i učenika, tu su da obaraju predrasude o odnosu profesor-učenik i tu su da pokažu heroje sa kredom u ruci koji već godinama od bosanskohercegovačke nezrele djece isklesavaju dijamante i uspješne doktore, naučnike i biznismene.  I shodno tome, ovogodišnja tema glasi: „Heroji sa dnevnikom i kredom u ruci“

Pozitivne priče možete dostaviti na mail konkurs@asubih.ba najkasnije do 08.5.2018.

NAGRADE!
Najbolja pozitivna priča je ona koja bude imala najviše glasova. Glasanje će se vršiti klikom na “srce” na www.asubih.ba u kategoriji pozitivnih priča,
a junak najbolje pozitivne priče će biti nagrađen na  XI Generalnoj skupštini Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini koja će se održati u mjesecu oktobru 2018.
U slučaju bilo kakvih pitanja, slobodni ste nas pitati na već navedeni mail.

Nakon zatvaranja poziva, vršit će se selekcija pozitivnih priča koje će biti otvorene javnosti na glasanje. Kriterij prema kojem će se ocjenjivati priče za uži krug su:

– Povezanost sa datom temom

– Pravopisne i gramatičke greške

– Kvalitet priče

– Stilske figure

– Ideja (pouka)

– Način pisanja i forma

Čekamo vaše priče i sretno!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *