Lokalni timovi, Socijalni dan

Lokalni tim Rudo: “Uređenje gradskog parka”

U subotu, 10. 06. 2017. godine u Rudom je realizovan  projekat „Uređenje gradskog parka“.  Cilj ovog projekta jeste bila reformacija i uljepšavanje našeg gradskog parka kome je reforma bila neophodna zbog naizgled i ne tako lijepih klupa koje su već odavno izlizane i stare, a neke su i slomljene i devastirane.  Htjeli smo da uradimo nešto korisno za naš grad ali nismo znali na koji način to možemo da uradimo . Kada ja Asocijacija srednjoškolaca u BiH raspisao poziv za projekte koji će se finasirati iz fonda Socijalnog dana u njemu smo vidjeli našu šansu . S velikim ushićenjem napisali smo  projekat koji je prošao među 13 najboljih projekata.

Svoj prvi Socijalni dan Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je održala 21.10.2016. godine kada su mladi svoje školske klupe odlučili zamijeniti radnim mjestima.

Upravo ovim projektom pokrenuto je i podizanje ekološke svjesti u Rudom, te  da treba da čuvaju gradsku imovinu. Bilo je potrebno uložiti dosta truda, ali su se članovi našeg tima zaista potrudili i ovaj posao odradili bez greške. Cilj ovog projekta nije bilo samo vizuelno ulepšavanje Rudog i gradskog parka, već i  da se pokaže kako zaista nije puno potrebno da bi nešto lijepo izgledalo i da to može da promjeni svako, a posebno da na to imaju uticaj oni na kojima svijet ostaje. Još jedan od ciljeva je i to što bi naši građani konačno mogli da uživaju u divnoj prirodi i ljepoti našeg parka čiju je idilu  kvario izgled klupica koje su davale pogrešnu sliku našeg grada. Ovim projektom uspjeli  smo da pokažemo da sve možemo zajedno da uradimo i da ništa nije teško ukoliko verujemo u to i ukoliko to silno želimo baš kao što smo mi željeli da naš park konačno zasija u punom sjaju.

Projekat je finansiran iz Fonda Socijalnog dana Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Piše: Natalija Vidaković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *