Edukacije/kampovi, Novosti & projekti

LT Breza: “E&E kamp”

U periodu od 21-23. augusta, Lokalni tim Breza Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini realizovao je svoj prvi kamp ”e&e kamp”. Kamp je održan u Planinarskom domu ”Budoželj” i ukupno je brojao 20 srednjoškolaca, među kojima su srednjoškolci iz Goražda, Lukavca, Zavidovića, Tešnja, Zenice, Modriče, Visokog i Breze.

Učesnici su, tokom trodnevnog boravka u prirodi, imali priliku da se druže, steknu nova poznanstva, te kroz zabavne aktivnosti poboljšaju vlastite kompetencije i usvoje nova znanja.

U plan kampa su bile uključene icebreaking i teambuilding aktivnosti, koje su pomogle da se srednjoškolci bolje upoznaju i nauče raditi u timu.
Kako je ovaj kamp ekološko-edukativnog karaktera, glavna tema je bila zaštita životne sredine. Srednjoškolci su imali priliku govoriti o problemima u svojim lokalnim zajednicama, te predlagati moguća rješenja. Također, kroz aktivnosti na temu pedagogije doživljaja, koje je vodio Tarik Smailbegović, učesnici su imali priliku osvrnuti se oko sebe i vidjeti kako je svaki pojedinac itekako važan u grupi. Zadnji dan je posvećen Asocijaciji.

Tada su se učesnici detaljnije upoznali sa radom organizacije, njenim incijativama i velikim projektima. Učesnici su također imali priliku čuti lična iskustva i doživljaje trenera.

Zadnji dan je veoma motivirajuće djelovao na učesnike, te zbog toga očekujemo pozitivne rezultate.

Međutim, nije se samo radilo. Srednjoškolci su imali priliku provesti tri dana u šumi, šetati i napraviti pauzu od svih pritisaka koji dolaze izvana. Također, u lijepom sjećanju će ostati pjevanje i ples, te naravno roštilj.

Zahvaljujući ideji i napornom radu nekoliko srednjoškolaca, Breza je dobila mogućnost da ugosti mlade iz raznih gradova BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *