Novosti & projekti, Uncategorized, You.th Participate

Održana prva edukacija za PR menadžere!

U prelijepoj Zenici, u periodu od 14. do 16. augusta, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je u sklopu You.th participate projekta organizovala prvu PR edukaciju uživo! Nakon dugog skrivanja iza ekrana, naši lokalni PR menadžeri su konačno dobili priliku da surađuju uživo.
Na ovoj edukaciji prisustvovala su 26 PR menadžera Lokalnih timova, koji su sa trenerima i mentorima imali priliku naučiti više o svojoj funkciji te se usavršiti u različitim oblastima koje će im olakšati daljnji rad u organizaciji.
Prvi dan edukacije započeo je učenjem više o You.th participate projektu, a nakon toga smo prešli na obaveze i zadatke jednog PR menadžera. Učesnici su također imali priliku da nauče više o društvenim mrežama, te kako poboljšati svoj sami rad na njima.
Drugi dan edukacije smo započeli rano i produktivno zajedno sa trenerom Aldinom Alićem, koji je kroz razne radionice uspio prenijeti svoje znanje na nas. Pored tog, taj dan smo imali posjetu radiju “Active” u Zenici, na kojem smo naučili više o gostovanju. Također smo se oprobali i u ulozi gosta, kao i voditelja jedne emisije.
Treći i posljednji dan, učesnici su učili o važnosti dobro strukturiranog plana promocije i dopisa za medije, te su zajedno sa svojom PR mentoricom pripremali strategiju za narednih nekoliko mjeseci.

Spremni na nove aktivističke poduhvate, učesnici su nam vrlo rado otkrili kako im je protekla edukacija. U prilogu vam dostavljamo njihove osvrte:

“Ova edukacija je za mene bila predivno iskustvo koje bih definitvno voljela ponoviti. Uz mnogo novog znanja sam stekla i mnogo novih uspomena i prijatelja. Vratila sam se motivirana i spremna za promociju srednjoškolaca.” kaže Ilhana Bajrektarević, PR menadžerica Lokalnog tima Cazin i učesnica ove edukacije.

“Edukacija je protekla vrlo uspješno. Učesnici edukacije su aktivno učestvovali u svim aktivnostima
što je bio dobar pokazatelj da su teme koje smo obradili bile bitne i internesantne za njih. Kao njihov mentor, zadovoljna sam njihovim radom, trudom i zalagenjem koji su imali u toku edukacije ali i koji se vidi u njihovom svakodnevnom radu. rekla nam je Adnana Turkić, članica Upravnog odbora i trenerica na ovoj edukaciji.

“Završila nam se i 4. edukacija po redu za lokalne predstavike, a prva za PRove. Moram priznati da sam prezadovoljan radom na samoj edukaciji jer se mogla lahko primjetiti zainteresovanost učesnika za učenjem od super trenera koje smo imali na istoj. Vjerujem da će sada PRovi naših lokalnih timova da se vrate u svoje lokalne zajednice i svoje Lokalne timove, i nastave još jače i
motivisanije da promovišu svoje vršnjake, srednjoškolce!” govori Faruk Topuz, projektni koordinator.

Iako je edukacija završena, naši PR menadžeri će nastaviti aktivno da rade i promovišu rad svog Lokalnog tima, kao i same organizacije.
Zbog njih ASuBiH nikad neće biti tih!

Autori teksta/PR menadžeri lokalnih timova : Ajsel Kaniža (Bugojno), Belma Tulić (Bosanska Krupa), Harun Hadžić (Bihać), Ilma Agičević (Zenica) i Dalila Selimović (Goražde)