Novosti & projekti, Socijalni dan

Pripremni trening za Socijalni dan 2019

Asocijacija srednjoškolaca u BiH vrijedno radi i sprema nove stvari!

U periodu 7.-9.06.2019. u Sarajevu je održan trening za koordinatore Socijalnog dana 2019.
Treningu su prisustovali regionalni i lokalni koordinatori.
Gradovi nositelji su oni gradovi u kojima se lobira najveći broj radnih mjesta.

Gradovi nositelji su: Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Cazin, Fojnica, Goražde, Gračanica, Gradačac, Kakanj, Ljubuški, Mostar, Posušje, Sarajevo, Tešanj, Trebinje, Tuzla, Visoko i Zenica.
Amila Čengić, članica Upravnog odbora čiji je zadatak da tokom cijele godine vrijedno radi i sprema implementaciju Socijalnog dana 2019, kaže kako su njena očekivanja ovim treningom ispunjena, te se nada kako će ovaj Socijalni dan pomjeriti sve granice očekivanog i biti najbolji do sada.
Zajedno sa trenerima, učesnici su tokom trodnevnog treninga imali priliku raditi na vještinama komunikacije i lobiranja, te su kroz simulacije usavršavali stečeno znanje.
Diana Osmić, regionalni koordinator:
“Moje ime je Diana Osmić i ja sam regionalni koordinator Socijalnog dana 2019. Ovogodisnji trening je za mene predstavio priliku da utvrdim znanje koje sam stekla prošle godine i da saznam još mnogo novih stvari o lobiranju, načinima komunikacije i kako se osloboditi straha od nepoznatog.Nakon njega sam spremna pomoči učiniti ovaj Socijalni dan najboljim do sada.”
– Sa treningom i zvanično je počela priprema Socijalnog dana 2019 – te će svi timovi u narednom periodu komunicirati sa svojim regionalnim koordinatorima.