Novosti & projekti, Srednjoškolske prilike

Započni igru – uđi u svijet poduzetništva!

Jesmo li spremni za još jedno Start Me Up takmičenje?

 

Internacionalni Burch Univerzitet već petu godinu za redom u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini organizuje program edukacije i takmičenja iz oblasti poduzetništva – Start Me Up High school. 

 

Cilj takmičenja je pružiti znanje srednjoškolcima iz oblasti poduzetništva kroz niz različitih radionica i aktivnosti, ali i priliku da se takmiče i stečeno znanje primjene praktično. Najbolje ideje će biti nagrađene i dobit će punu podršku prilikom implementacije i razvijanja prve verzije proizvoda/usluge. Ove godine, htjeli smo da unaprijedimo koncept takmičenja, za naše drage srednjoškolce/ke. Takmičenje će se održati u tri modula tokom januara i februara. Kroz ovogodišnje module, srednjoškolce/ke želimo provesti kroz čitav proces – od ideje, do start upa. Proći će se proces kreiranja ideje, kvalitetno formiranje timova, razvijanje ideja i koncepata te naposljetku imati funkcionalne prototipe.

 

Timovi koji u čitavom periodu osmisle i naprave proizvod/uslugu koja je funkcionalna, ostaju unutar inkubatora na daljem i detaljnijem razvoju ideje i pripremaju se za Demo day – najbitniji godišnji događaj u sklopu inkubatora. 

 

Kako je izgledao ovogodišnji Demo day, pogledajte na sljedećem linku: https://bit.ly/burchdemoday

 

Rok za prijave ističe 5.1.2022, a rezultate istih možete očekivati do 7.1.2022. – a vaše prijave možete slati na: bit.ly/prijave-start-me-up-2022

 

Start the game – enter the world of business! 

 

Za sva pitanja, možete nas kontaktirati na: