Novosti & projekti

Van Okvira 2

Lokalni tim Šamac, u saradnji sa lokalnim timom Visoko, uspješno je realizovao projekat “Van Okvira 2” koji se održao u Visokom od 14.1. do 18.1.2019. godine.

Ciljevi ovog projekta su već određeni godinu dana ranije, kada su u Šamcu realizovali prvi dio ovog projekta. Učesnici prvog dijela projekta bili su članovi lokalnog tima Goražde, te predstavnici Unije srednjoškolaca/ki Srbije, naše partnerske oranizacije. Projekat se bazirao na rješavanju problema koji se prožimaju među srednjoškolcima, a o kojima se ne razgovara mnogo.

“Također, jedan od ciljeva bio je umrežavanje našeg tima u organizaciju jer smo tada, kao poprilično mlad tim, bili nedovoljno upućeni u rad organizacije.  Nakon prvog dijela ove priče, zaista smo spoznali, kao tim, vrijednosti koje ova organizacija pruža, međusobno smo se bolje upoznali te dobili motivaciju da radimo idalje ka ostvarivanju misije I vizije ASuBiH-a”, rekao je Stevan Josipović, koordinator lokalnog tima Šamac.

Tokom petodnevnog druženja u Visokom, zajedno su radili na problemima homofobije u društvu, seksualnom odgoju i obrazovanju srednjoškolaca, te su razgovarali o aktuelnim problemima ta dva lokalna tima. Treneri su bili dva člana Upravnog odbora Ema Tutić i Arslan Arnatović, te koordinator lokalnog tima Šamac, Stevan Josipović.

“Putovanje u Visoko mi je pomoglo da se oslobodim straha koji sam imala, a odnosio se na vođenje monologa pred većim brojem ljudi.  Zahvalna sam na prilici koju sam dobila, upoznala sam odlične ljude te sam imala priliku I da vodim radioncu po prvi put.  Zaista mi sve ovo znači I dobila sam želju da pokažem svakom srednjoškolcu šta ASuBiH može sve da pruži.”- rekla je Kristina Ignjatović, članica lokalnog tima Šamac.

Svi prisutni su se složili u jednom: “Visoko će nam ostati u sjećanju jer ovakav projekat pruža priliku da iskažemo ono što mislimo te da se spojimo sa ljudima sličnih mišljenja i stavova. Odlučno ćemo nastaviti graditi naše timove i vjerujemo da je ovo bila još jedna odskočna daska za LT Šamac i LT Visoko!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *