Novosti & projekti, Praktična nastava

Četvrta stanica… Sanski Most! “Mi želimo dobru praksu, a vi?”

Održali smo još jednu uspješnu sesiju, ovaj put u Sanskom Mostu. Naši srednjoškolci su ponovo pokazali veliki interes za unapređenje kvalitete praktične nastave kroz otvorenu diskusiju i konstruktivne prijedloge.

Kroz prezentaciju i interaktivne razgovore, učenici su podijelili svoja razmišljanja o trenutnom stanju praktične nastave. Jasno su istakli potrebu za promjenom i poboljšanjem:

“Praktična nastava mora biti više od teorije. Treba biti stvarna priprema za život nakon škole.”

Ova izjava jasno ukazuje na želju učenika da praktična nastava ne bude samo formalnost, već da pruža konkretne vještine i znanja koja će im koristiti u budućnosti.

Jedan od učenika je izrazio nadu za buduće generacije:

“U budućnosti želim da se mišljenja učenika prihvate i da naredne generacije imaju više praktične nastave, kako ne bi bili uskraćeni za potrebno znanje.”

Ovaj sentiment odražava važnost uključivanja učenika u proces donošenja odluka i prilagođavanja obrazovnog sistema njihovim potrebama.

Savremena tehnologija je također bila tema razgovora. Učenici su prepoznali njen potencijal u poboljšanju nastave:

“Kada bi škole bile opremljene savremenom tehnologijom, nastava bi bila interaktivnija i zanimljivija.”

Kroz ovu sesiju, još jednom smo se uvjerili kako smo na dobrom putu u našem cilju da podignemo svijest o važnosti praktične nastave. Sesija u Sanskom Mostu pokazala je koliko je važno da učenici budu aktivni sudionici u procesu reforme obrazovanja.

Kroz zajednički rad i angažman, možemo osigurati kvalitetno obrazovanje koje će učenicima pružiti neophodne vještine za uspješan život nakon škole.

Pratite nas na društvenim mrežama (@asubih) i posjetite našu web stranicu www.asubih.ba za najnovije informacije o budućim događajima i aktivnostima.

Projekat „Mi želimo dobru praksu, a vi?“ implementira Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.